Polaznici Škole glume premijerno izveli “Gospođu ministarku” u Osečini

U petak, 16. juna 2023. godine, u Velikoj sali Narodne biblioteke Osečina, premijerno je izvedena pozorišna predstave “Gospođa ministarka” u izvođenju ovogodišnjih polaznika Škole glume koju organizuje Biblioteka u Osečini.

77

Devetu godinu za redom Biblioteka uspešno organizuje Školu glume, kroz koju je prošao veliki broj dece osnovnoškolskog uzrasta. Mladi glumci iz Osečine oprobali su se u izazovima koje donose pozorišni komad,: od Nušića, Jovana Sterije Popović, Milovana Vitezovića i drugih… Ove godine, pravi izazov bila je “Gospođa ministarka”. Pozorišna predstava nastala prema Nušićevoj komediji iz 1929. godine ispunila je salu Biblioteke do poslednjeg mesta i izuzetno dobro je prihvaćena od strane mnogoborojne publike.

“Pozorišni programi i Škola glume, koju organizuje naša Biblioteka, značajno poboljšavaju kulturni život u našoj varoši i pružaju priliku deci da se izraze i steknu veštinu u umetničkom stvaralaštvu. Istovremenu ih uče o kulturnim vrednostima i našoj kulturnoj baštini. Komad “Gospođa ministrka” režirali su zaposlenih pri Biblioteci: Ana, Jelica i Jelena, za muziku je bio zadužen Branko Petrović, za fotografiju Tanja Petrović i Dušan Kovačević, rekviziteri su bili Dragan Pavlović i Zorica Pavlović, a glavne uloge su tumačili naši mladi talentovani glumci. U ulozi gospođe Miinistarke bila je Valentina Mijailović, Sima Popović – Ministar bila je Isidora Ninić, koja je glumila i Kalenića, Uroš Matić je bio u ulozi sina Rake, a u ulozi ćerke Dare Elena Lukić, Čeda Urošević- zet bio je Lazar Nedeljković, u ulozi dr Ninkovića i teče Jakova je bio Nenad Simić, ujka Vasa je bio Srđan Pavlović, u ulozi Anke služavke bila je Anja Zeljić, Tetka Savka – Natalija Đurđević, Tetka Daca – Helena Tomić, Jova pop Arsin – Katarina Pavić, Soja Raspuštenica Jovana Andrić, u ulozi Riste Todorovića i Save bio je Miloš Nikolić i ulozi Pere pisara i Soje raspuštenice Jovana Andrić, a u ulozi teče Pante obrela se Tijana Mladenović”, rekla je Ana Vasiljević, direktorka Narodne biblioteke Osečina.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.