POLICIJSKI ČAS VIKENDOM OD 15h!

Ministar zdravlja Lončar je najavio na press konferenciji krizbog štaba da će se produžiti policijski čas vikendom od 15h.

Koronavirus

Izvor: Printscreen RTS

“Nisam video ovoliki broj ljudu na ulici. Država je sve uradila, ovakvo ponašanje me zabrinjava i plaši, Ovi ljudi koji se grle, ljube druže su najozbiljniji kandidati da budu sutra zaraženi,a  prekorstra sa ozbiljnim komplikacijama. Na vaše ponašanje ne možemo da utičemo. Pomislite kako su prošli građani Italije. Ako vama to nije dovoljno…. Kad god izađete, sedite sa komšijama uveče, najozbiljniji ste kandidati da se razbolite”, rekao je ministar Lončar i dodao: “Produžićemo plicijski čas vikendom od 15 h.”

Srbija je u vreme epidemije korona virusa i shodno vanrednom stanju 18. marta uvela zabranu kretanja od 20 do 05 časova za sve građane bez posebne dozvole. Tri dana kasnije mera je produžena na od 17 časova, jer je građani nisu shvatili dovoljno ozbiljno.

Ova oštra mera uvedena je zbog, kako je rečeno, zaštite građana ali i čitavog zdravstvenog sistema koji ne bi podneo veliki broj zaraženih.

Mera je doneta nakon što je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić iskazala nezadovoljstvo ponašanjem građana koji su i pored preporuka da se ne izlazi napolje i “ne druži” i dalje šetali i sedeli po kafićima.

Savete nisu poslušali ni stariji od 65 godina (kojima je bilo zabranjeno kretanje van domova i okućnica uopšte jer su posebno ugrožena grupa) i pored uvođenje novčanih kazni od 150.000 dinara..

Policijski čas je popularni naziv za administrativnu meru kojom se celom ili delu stanovništva na nekom ograničenom području ili celoj državi ograničava kretanje u određenom periodu, a sve u svrhu održavanja javne sigurnosti.

Policijski čas se proglašava kao deo mera vezanih za vanredno stanje u nekoj državi i obično se odnosi na noćne sate. Njegova svrha je da spreči ili oteža događaje kao što su demonstracije, štrajkovi, sabotaže, terorističke ili gerilske aktivnosti, kao i širenje zaraza tokom pandemija.

Svaka osoba koja se za vreme policijskog časa zadesi na ulici će biti pritvorena i naknadno kažnjena od strane vlasti.

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.