Pomoć za socijalno i materijalno ugroženu decu

U okviru Loklanog plana akcije za decu grada Valjeva danas su u Maloj sali Skupštine grada uručeni paketi pomoći za socijalno i materijalno ugroženu decu. To je treća faza aktivnosti Odbora za implementaciju loklanog plana akcije za decu.

Valjevo

Pomoć za socijalno i materijalno ugroženu decu sa evidencije Centra za socijalni rad sastoji se od neophodne garderobe za socijalno ugroženu decu kao vid urgentne pomoći i paketa sredstava za ličnu higijenu. Iz budžeta je izdvojeno 350.000,00 dinara za nabavku garderobe  i 50.000,00 dinara za sredstava za ličnu higijenu.Kroz ovaj vid aktivnosti obezbeđeni su paketi za četrdesetoro dece sa evidencije Centara za socijalni rad Valjevo.

Valjevo

Prema rečima predsednika Odbora za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu  pomoćnika gradonačelnika Valjeva Saše Simića, prvi deo je uspešno sproveden. Prva realizovana aktivnost je obuka dece neplivača u Sportsko-rekreativnom centru Petnica u saradnji sa Plivačkim klubom „Valis“. Ukupan iznos koji je odobren za navedenu aktivnost je 1.100.000,00 dinara ( 400.000,00 za troškove obuke, 380.000,00 troškovi prevoza i 320.000,00 dinara troškovi četiri kordinatora). Obuka je obuhvatila 150-toro socijalno i materijalno ugrožene dece prvog razreda svih sedam valjevskih osnovnih škola. Obuka je sprovedena u tri grupe tokom juna, jula i avgusta meseca 2017.godine. Svaka grupa od 50-toro dece imala je 40 časova obuke plivanja sa obezbeđenim autobuskim prevozom uz instruktore plivanja i četiri koordinatora za svaku grupu.

Valjevo

U okviru realizacije aktivnosti Odbor za implementaciju loklanog plana akcije za decu grada Valjeva, 900,000,00 dinara je odobreno za finansiranje i sufinansiranje projekata za  realizaciju aktivnosti  iz Lokalnog plana akcije za decu na sledeći način:

•Planinarskim klubom ,,Povlen“ iz Valjeva za projekat ,,Planinarenjem do zdravlja“ u iznosu od 160.000 dinara
•Kulturno-prosvetnom zajednicom grada Valjeva za projekat ,,Osmisli se, koncentriši se“ u iznosu od 160.000 dinara
•Udruženjem ,,Zagrljaj“ Valjevo za projekat ,,Zajedno možemo bolje i više-podrška inkluziji“ u iznosu od 100.000 dinara
•Društvom za cerebralnu paralizu Valjevo za projekat ,,S one strane duge“ u iznosu od 60.000 dinara
•Društvom ,,Rom“ Valjevo za projekat ,,Igračka-Dublje“ u iznosu od 90.000 dinara
•Podružnicom matematičara Valjevo za projekat ,,Matematička igraonica za predškolce“ u iznosu od 150.000 dinara
•Društvom istraživača ,,Vladimir Mandić-Manda“ Valjevo za projekat ,,Čovek i priroda“  u   iznosu od 100.000 dinara
•Domom kulture ,,Izvor“ za projekat ,,Otvaranje dečijeg hora“ u iznosu od 80.000 dinara

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.