Porodično na uranak u SRC Petnica

Bliži se Prvi maj, praznik koji uvek sa (do)nosi pozitivno raspoloženje i dobar provod uz roštiljanje u prirodi sa porodicom i odabranim društvom. U Valjevu će od ove godine prvi put za Prvi maj biti otvorene kapije SRC Petnica, tako da svi zainteresovani su(građani) imaju jedinstvenu priliku da uživaju i opuste se u prelepom ambijentu ovog sportskog kopleksa nadomak Valjeva. Pored Parka Pećina, Gradca i Petničkog jezera, SRC Petnica se pojavljuje kao novi, alternativni prostor za prvomajski uranak i slavljenje Dana rada u prirodi.

SRC Petnica Uranak (2)

“Želeli smo da otvorimo kapije SRC Petnica za Prvi maj za sve zainteresovane i da, uslovno rečeno, uspostavimo neku novu tradiciju za taj praznik, da svake godine sugrađani dolaze sa svojim pordicama i prijateljima, da se osećaju ugodno i da SRC Petnica bude prostor koji se mapira i van sezone”, kaže Željko Ostojić, direktor UFK Valis.

SRC Petnica Uranak (3)

Sve pripreme za Prvi maju su završene, zemljani radovi, košenje, kompletno je uređena površina celog kompleksa od 5,6 hektara. Ulazak u SRC Petnica na Dan rada je besplatan, a kapije se otvaraju u 7 časova ujutru. Posetioci će moći da unesu svoju hranu i piće, opremu za roštilj i piknik, sportske rekvizite (lopte, rekete za badminton, frizbi…), društvene igre itd.

 

SRC Petnica Uranak (5)

“Akcenat stavljamo na tu tradiciju pravljenja roštilja i piknika za Prvi maj. Ustupamo prostor svim zainteresovanim koji žele da provedu praznik u prirodi. Prostor je idealan za porodice sa malom decom, prelepo je uređen, bezbedan, ograđen, pun zelenila, koji ima i terene za odbojku na pesku, fudbal na pesku, za basket, stoni-tenis, i koji ima i teretanu na otvrenom. Ozvučenje će raditi, svakako će biti prijatna muzika, radiće kafići, biće sve isto kao da počinje bazenska sezona. Samo da nas posluži vreme. na koje jedino ne možemo da utičemo, jer zaista mislim da će to biti fenomenalno iskorišćen dan za porodično druženje za praznik. Svi Valjevci sa svojim porodicama i prijateljima su dobrodošli”, poručuje Ostojić.

SRC Petnica Uranak (1)

Balon nad olimpijski bazenom će takođe biti u funkciji, odnosno otvoren za kupače Prvog maja. Inače, balon će se skinuti posle 20. maja, nakon poslednje utakmice VK Valis Vega u Super ligi Srbije.

M.P.M.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.