Posađene 93 sadnice u zajedničkoj akciji ozelenjavanja u Mionici

Predsednik Opštine Mionica Boban Janković i više od 100 učenika prvog i četvrtog razreda OŠ “Milan Rakić” posadili su 93 sadnice u linijskom parku pored Ribnice. Za ovaj projekat ozelenjavanja Ministarstvo zaštite životne sredine i lokalna samopurava obezbedili su milion dinara.

Mionica-4

Akcija sadnje drveća u Mionici

“Danas smo u linijskom parku posadili 93 sadnice u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Uređujemo deo po deo. Završili smo rasvetu, a sada radimo i tribine i svlačionice na fudbalskom terenu, koji se takođe nalazi u linijskom parku. Danas smo odradili veliki posao i obezbedili budućim generacijama zdraviju i čistiju sredinu. Hvala divnoj deci”, rekao je Boban Janković.

Mionica-3

Akcija sadnje drveća u Mionici

U izgradnju linijskog parka Ministarstvo zaštite životne sredine i Opština Mionica uložili su 16,7 miliona dinara, a početku radova prošle godine prisustvovala je i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Mionica-2

Ozelenjavanje Mionice

“Nekada se ovde nalazio zapušten prostor, a mi smo uspeli da napravimo i igralište i šetalište u dužini od 500 metara uz Ribnicu. Uz to, uspeli smo i da regulišemo jedan deo korita Ribnice. Nastavljamo sa dodatnim projekima, planiramo da u ovom parku napravimo i teniske terene”, kazao je prvi čovek Mionice.

Mionica-1

Ozelenjavanje Mionice

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.