Poslednje veče letnjeg festivala

Dodelom nagrada Vukovcima (školske 2022/23. godine) i Đacima generacije (školske 2021/22. godine) na platou ispred spomenika Dragojlu Dudiću na Gradskom trgu započeo je poslednji dan ovogodišnjih, 36. Tešnjarskih večeri u okviru koga je organizovano već tradicionalno takmičenje za najlepšeg ljubimca Royal Pet Happening, manifestacija koja nas vraća u neka lepa vremena, čuveni „Korzo – Promenada“, Fudbalski klub „Tešnjar“ obeležio je 50 godina postojanja, najmlađi su uživali u još jednoj predstavi u Centru za kulturu, u okviru programa Zavičajni književni Agape ovoga puta se predstavila naša sugrađanka Dajana Petrović, a kao pravi „šlag na tortu“ zavesu na ovogodišnji festival spustila je talenotvana mlada kantautorka Sara Janevska sa svojim gostima.

Đaci generacije 2021-2022

Kao jedan od interesantnijih događaja koji uvek privuče veliku pažnju sugrađana, naročito onih malo starijih, čuveni „Korzo“ u organizaciji Doma kulture „Izvor“ i ove godine okupio je brojne sugrađane, pripadnike raznih generacija kojima je ovo bio povod za evociranje uspomena na neka lepa vremena u našem gradu.

1691932601527

-Ovoga puta prikazali smo izložbu starih fotografija, vespi, kao i improvizovani dnevni boravak koncipiran kao televizijski studio gde su stariji sugrađani trebali da ispričaju neka svoja sećanja vezana za korzo, a da se taj materijal kasnije emituje i na malim ekranima. Previše smo okrenuti tehnologijama, što je po meni neprihvatljivo. Ljudi se na osnovu poznanstava na društvenim mrežama danas okreću i mnogo ozbiljnijem odnosu, pa nam je namera bila da mladima ukažemo na značaj neposrednog kontakta, da im otkrijemo kako je to nekada izgledalo – rekao je Vlada Bobanović iz Doma kulture „Izvor“.

1691932601503

 

 

Valjevska gimnazija ugostila je predstavnike FK „Tešnjar“ koji su u okviru ovogodišnje manifestacije priredili Svečanu akademiju povodom pola veka kluba. Centrali segment akademije bila je premijera filma „Prvih 50 godina“ u kome su brojni akteri zaslužni za razvoju kluba govorili o detaljima iz njegove istorije. Nakon izvođenja himne ovog kolektiva usledila je dodela priznanja sportskim radnicima koji su doprineli funkconisanju kluba.

1691932601411Tešnjarske večeri uvek su dobra prilika da se prikaže rad folklornih društava iz našeg, grada, a ove godine, na letnjoj pozornici na keju Kolubare nastupila su kulturno-umetnička društva „Krušik“, „Đerdan“, „Gradac“, „Kosta Abrašević“, Dom kulture Izvor i ANIP „Valjarica“.

1691932688344

Foto galerija:

 

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.