Poslovni inkubator Valjevo nosilac programa Prekvalifikacije za IT

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj – UNDP u novembru 2018. godine raspisala je, u okviru trećeg kruga programa Prekvalifikacija za IT sektor, poziv za kandidate koji su zaposleni i koji nisu na IT pozicijama ili nisu završili neki od IT smerova na fakultetima. Na osnovu vrednovanja kvaliteta predloženih obuka i inovativnosti u radu izabrano je 10 izvođača obuka koji će odabrati najboljih 411 kandidata za obuke koje počinju u februaru i koje će trajati do devet meseci.

Poslovni Inkubator u Valjevu sprovodi obuku pod nazivom Razvoj web aplikacija i primena interneta stvari za 20 odabranih polaznika, a u toku je druga faza testiranja i izbor kandidata.

UNDP

Predstavljanje programa obuke u Poslovnom inkubatoru Valjevo i prva faza selekcije kandidata

Obuka će se sprovoditi u prostorijama Poslovnog inkubatora na Fakultetu zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum u Valjevu, jednog od osnivača Inkubatora.

Pored Valjeva, obuke će se sprovoditi u sledećim institucijama:

  • u Beogradu – Fakultet organizacionih nauka, Matematički fakultet i Elektrotehnički fakultet u kojima će biti primljeno po 60 polaznika, dok će Matematički Institutu SANU primiti 34 polaznika,
  • u Novom Sadu – obuke za 40 polaznika Vojvođanski IKT klaster, dok će drugih 40 polaznika imati priliku da pohađaju program JISA (Smart d.o.o.),
  • u Nišu – Elektronski fakultet pohađaće 40 polaznika
  • u Kragujevcu – Visoka tehnička škola strukovnih studija primiće 17 polaznika i
  • u Čačku – Fakultet tehničkih nauka 40 polaznika.

Konkurs za prijavu na program Prekvalifikacije za IT, namenjen zaposlenim kandidatima, zbog velikog interesovanja bio je produžen do 24. novembra 2018. godine, a do kraja januara odabrano je 2.000 kandidata koji su sada u fazama finalnih testiranja u školama.

Singidunum

Predstavljanje programa obuke u Poslovnom inkubatoru Valjevo i prva faza selekcije kandidata

Program Prekvalifikacija za IT sektor nastavak je uspešnog programa sa ciljem da se ublaži nedostatak kadrova u brzorastućem IT sektoru u Srbiji. U okviru ovog programa je do sada obučeno 800 kandidata i to u prva dva kruga koje je organizovala Kancelarija za IT i eUpravu, dok su u toku obuke i za 700 kandidata iz trećeg kruga namenjene nezaposlenim kandidatima koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje

Cilj ovog kruga prekvalifikacija je da, pored učenja standardnih programskih jezika, polaznici nakon završetka programa dobiju i dodatno znanje i šansu za unapređenje svoje karijere. Predavanja će biti prilagođena zaposlenima i održavaće se vikendom i radnim danima posle 17 časova. Program će trajati 9 meseci uz obaveznu praksu u kompanijama.

Predstavljanje programa obuke u Poslovnom inkubatoru Valjevo i prva faza selekcije kandidata

Program Prekvalifikacija za IT sektor nastavak je uspešnog programa sa ciljem da se ublaži nedostatak kadrova u brzo rastućem IT sektoru u Srbiji. U okviru ovog programa je do sada obučeno 800 kandidata i to u prva dva kruga koje je organizovala Kancelarija za IT i eUpravu, dok su u toku obuke i za 700 kandidata iz trećeg kruga namenjene nezaposlenim kandidatima koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.