Postignut dogovor o izgradnji trafostanice na Divčibarama

Čelnici grada dogovorili su sa predstavnicima EPS-a izgradnju trafostanice na Divčibarama, koja treba da reši snabdevanje električnom energijom ovog planinskog turističkog mesta, saopšteno je iz Gradske uprave Valjevo. Izgradnja trafostanice mogla bi da počne već u martu sledeće godine

U saopštenju za javnost se navodi da je radi poboljšanja i boljeg snabdevanja električnom energijom Divčibara, Grad pokrenuo inicijativu da se pristupi izgradnji adekvatne trafostanice predviđene planskim aktima ovog naseljenog turističkog mesta, uz obezbeđenje nepokretnosti za izgradnju takvog objekta. Gradsko rukovodstvo i predstavnici EPS-a dogovorili su izgradnju 35 kilovoltne trafostanice na Divčibarama, u tu svrhu opredeljena je parcela površine 0.21.69 hektara i od strane EPS-a potpisan je ugovor o pravu službenosti i korišćenja te parcele.

“S obzirom da je interesovanje investitora za gradnju na Divčibara sve veće, ali i zbog velikog broja postojećih korisnika, stabilnost snabdevanja električnom energijom je veoma važna za sve vlasnike objekata na Divčibarama, ali i brojne goste koji posećuju ovo planinsko mesto na obroncima Maljena. Grad Valjevo je na dobrom putu da konačno reši višedecenijski problem snabdevanja električnom energijom Divčibara. Iako već godinama postoje planovi, čak je i opredeljen državni novac, zbog imovinskih odnosa do sada nije izgrađena trafostanica na Divčibarama, navodi se u informaciji za medije.

Još se kaže da je Grad Valjevo posvećen rekonstrukciji i adaptaciji postojećih, kao i izgradnji novih resursa i infrastrukture koja će omogućiti uvođenje novih turističkih sadržaja i razvoj Divčibara.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.