Potrošen “Sinofarm” za imunizaciju bez prijave, stigao “Fajzer”

Dom zdravlja Valjevo obaveštava sugrađane da su potrošene sve doze “Sinofarma” za vakcinaciju bez prethodne prijave koje su distribuirane ovoj ustanovi. Dom zdravlja je za tu namenu dobio 800 doza, a bez prijave je vakcinisao preko hiljadu građana, s obzirom da se nisu pojavili svi koji su imali zakazane termine za “Sinofarm”. Ukoliko bude dodatnih isporuka “Sinofarma” za imunizaciju bez prijave građanstvo će biti blagovremeno obavešteno.

Dom zdravlja Valjevo

Od juče se na punktu u Hotelu “Grand” daju  prve doze “Fajzera” u zakazanim terminima, kao i druge doze ove vakcine (tzv. revakcinacija). Stigle su i 102 doze za vakcinaciju bez prijave, pa svi zainteresovani građani mogu od četvrtka u 8 sati doći i bez zakazanog termina, ako žele da prime “Fajzer”.

Posle Miličinice, gde je u subotu prvu dozu primilo 89 meštana, juče je u Vragočanici protiv virusa korona vakcinisano 34 ljudi – 31 u zgradi osnovne škole i troje u kućnim uslovima. U planu je bila vakcinacija u Divcima i turističkom mestu Divčibare, gde su već napravljeni spiskovi, ali su ove akcije odložene dok Dom zdravlja Valjevo ne dobije nove količine “Sinofarma”.

Dom zdravlja Valjevo je do sada utrošio 28.806 doza. Obe doze primilo je 12.469 osoba, a prvu 16.337 lica.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.