Poverenik kao novi početak za valjevske demokrate – Izbor novog rukovodstva na jesen

Gradski odbor Demokratske stranke u Valjevu zvanično je u petak je preuzeo Dejan Nikolić, kojem je sa funkcijom potpredsednika DS-a iz centrale partije povereno da rukovodi timom valjevskih demokrata nakon “određenih tenzija i nesuglasica” koje su rezultirale ostavkom predsednika ovašnjeg Gradskog odbora. Nikolić je na konferenciji za medije rekao da je imenovanje potpredsednika stranke za poverenika u Valjevu svojevrsna politička poruka da su Demokratskoj stranci Valjevo i valjevski Gradski odbor vrlo značajni. On će timom u Valjevu rukovoditi do jeseni, kada se očekuje izbor novog rukovodstva Gradskog odbora DS u Valjevu.

Dejan Nikolić, poverenik GrO DS Valjevo / Foto: Slobodan Ćirić

“Uspeli smo da popustimo tenzije, rešimo određene nesuglasice, podignemo glavu, stanemo na noge i krećemo dalje. Od danas dajemo gas i ovo treba da smatramo novim početkom u Demokratskoj stanci”, istakao je u svom obraćanju medijima poverenik Dejan Nikolić.

On je rekao da jeste on vođa tima u Valjevu, ali da je taj tim sastavljen od demokrata na lokalu. “Pozvali smo veliki broj demokrata i funkcionisaćemo u jednom širem formatu. Pozvali smo veliki broj članova Demokratske stranke da se priključi i već od sledeće nedelje Valjevo može da očekuje demokrate u direktnoj komunikaciji sa građanima. Fokus će biti na direktnoj komunikaciji sa građanima u narednom periodu i to ne samo kroz proteste. Valjevo ima sjajan ljudski resurs i veliki broj sjajnih demokrata koji u svakom trenutku mogu da preuzmu ovaj odbor. Moja namera nije da povereništvo dugo traje, preko leta sledi reorganizacija stranke i na jesen možemo da očekujemo izbor novog rukovodstva”, predočio je Nikolić.

Dejan Nikolić, poverenik GrO DS Valjevo / Foto: Slobodan Ćirić

Nikolić je negirao da iza svega što se u prethodom periodu događalo sa Gradskim odborom Demokratske stranke u Valjevu stoji nekadašnje rukovodstvo na čelu sa Milovanom Markovićem, rekavši da takve priče nisu tačne, posebno naglasivši da nema uticaja sa strane, niti da on lično funkcioniše na takav način. “Koliko znam Milovan Marković nije član Demokratske stranke od 2013. godine. Što se mene lično tiče van Demokratske stranke na mene uticaj u političkom smislu imaju građani, u ličnom smislu moja porodica  i niko više”, kratko je obrazložio Nikolić.

Poverenik valjevskih demokrata istakao je da je Valjevo veliki i vrlo značajan grad u svakom smislu i da će, ukoliko dođe do fer i poštenih izbora sledeće godine, što je jedini uslov da DS i opozicija izađu na izbore, Valjevo biti slobodan grad. “Opozicija, naročito Demokratska stranka, nemaju pravo i nikakav komfor da lamentiraju nad nekim svojim nezadovoljstvom. Naša je obaveza i  zadatak da sve naše resurse stavimo na raspolaganje građanima, da se zajedno sa njima borimo na ulici protiv nasilja i za fer i poštene izbore, jer kad one prave institucije ne funkcionišu onda ulica postaje institucija. Lično i kao narodni poslanik nisam neko ko koristi reč fašizam vrlo često, jer iza te reči stoji veliki broj žrtava, ali jesam neko ko nema problem da kaže da je nasilje zapravo ušlo u svaku društvenu poru i da je postalo naša svakodnevica. Sve ono što treba da nas štiti od nasilja danas je izloženo nasilju. Zato moramo da nastavimo da se borimo i cilj su fer i pošteni izbori”, kazao je Dejan Nikolić.

Dejan Nikolić, poverenik GrO DS Valjevo / Foto: Slobodan Ćirić

Prema njegovim rečima, Srbija je nakon 7 godina verbalnog i fizičkog nasilja nad institucijama i ljudima prestala da bude demokrataska država. Ta kičma slobodnog društva je savijena i Srbija se danas nalazi u vanrednom stanju. U  vanrednom stanju nalaze se mladi ljudi, koji ne žele posao da dobiju tako što moraju da obuku beli šuškavac i prođu probni rad u Srpskoj naprednoj stranci i oni ih prosto guraju u zagrljaj i Austriji i Nemačkoj i Kanada i Americi. U vanrednom stanju su danas i penzioneri, koji su dovedeni do egzistencijalen krize, i radnici kojima investitori uz minimalac kao bonus daju pelene da bi ostvarili određeni profit. Iz takvog vanrednog stanja Srbija može da izađe jedino na fer i poštenim izborima”, poručio je poverenik GrO DS Valjevo Dejan Nikolić. On je naglasio da će se nastaviti sa organizacijom protesta i građanskom neposlušnosti sve do dijaloga sa vlašću o fer i poštenim izborima, o slobodi medija i o RTS-u, a da u suprotnom sledi bojkot izbora.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.