Povređena radnica u tehničkoj eksploziji u “Krušikovoj” Kapislani

Danas oko 12.30 časova u pogonu Kapsilane u Krušiku dogodila se tehnička eksplozija u procesu izrade kapisli, u kojoj je povređena radnica Z. U. rođena 1981. godine.

Valjevo

Foto: Vajevska posla

U momentu tehnološke eksplozije, bile su prisutne 3 radnice, a samo je Z.U. teže povređena. Naime, kako Valjevska posla saznaju iz pouzdanih izvora, njoj je slomljen domali prst na desnoj šaci i ima ogrebotine po licu. Njene povrede tretiraju se kao teške povrede, jer je u pitanju prelom.

Radnica je zbrinuta u Urgentnom centru valjevske bolnice.

Na lice mesta izašli su nadležni organi.

Krušik je formirao Komisiju koja treba da utvrdi uzrok ove nesreće.

Ovo je treća nesreća koja se za 5 meseci dogodila u Krušiku. Početkom decembra meseca prošle godine, u Upaljačnici je tokom rada na doradnoj mašini povređena jedna radnica. Njoj je uređaj zahvatio rukavicu na desnoj ruci, a potom i deo malog prsta. Sredinom avgusta prošle godine, u Kapislani je prilikom nanošenja laka na pokrivku kapisle, koja se nalazila u transportnoj legi na radnom stolu, došlo do aktiviranja kapisle i detonacije. Tada je povređena radnica koja je hitno prevezena u valjevsku bolnicu gde joj je ukazana medicinska pomoć.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.