TUŽNO SEĆANJE – JOVAN “JOCA” BOGDANOVIĆ 1949-2023

U utorak se upokojio Jovan Bogdanović “Joca”, rodonačelnik karatea u Valjevu i prvi karate trener u KK “Omladinac” koji je osnovan 1970. godine. Bogdanović je bio izuzetan karatista, sjajan borac i učitelj koji je odgajio veliki broj kvalitetnih karatista. Njegovi najpoznatiji učenici su reprezentativac Dušan Krstajić, dr Boško Đukanović, Duško Sopčić, Jugoslav Janevski, Zoran Milašinović, zatim čuveni trio koji je činio “kata tim” Dragan Todorović, Marselj Gaši i Saša Obradović.

Joca-karate-2

Od mlađih karatista koji su stasali kod Bogdanovića poznati su kadetski prvak države u borbama Aleksandar Bajić, Ivan Bogdanović i drugi.

Bogdanović je bio nosilac crnog pojasa sedmi dan a smrt ga je zadesila kao trenera KK “Zanšin”. Jovan Bogdanović je sahranjen u sredu 25. januara na Novom groblju u Valjevu.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.