Najnovije vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio Hotel “Crni vrh” na Divčibarama

Danas je svečano otvoren Hotel “Crni vrh”, luksuzan i najveći hotel na Divčibarama, kategorisan sa 4 zvezdice, kapaciteta 111 moderno opremljenih soba i apartmana, u koje je zaposleno više od 80 radnika. Ovaj hotel u vlasništvu našeg čuvenog košarkaša Miloša Teodosića i njegovog brata Jovana, otvorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji nije krio zadovoljstvo ovim “fantastičnim ulaganjem” porodice Teodosić na Divčibarama, veličanstvenim hotelom i čitavim kompleksom Teo 4, najavivši pomoć države i pokretanje radova kako bi se što brže stiglo do Divčibara i u njemu lakše radilo i živelo.

Sa svečanog otvaranja Hotela “Crni vrh” na Divčibarama

“Hoću da se zahvalim Milošu Teodosiću koji je uložio ogroman novac zajedno sa svojom porodicom i bratom Jovanom. Naporno je radio decenijama igrajući košarku, zaradio je novac i ogromnu sumu uložio u Srbiju. Toliko sam zahvalan i ponosan na porodicu Teodosić što su to učinili za svoju zemlju, jer su taj novac mogli da ostave i ulože bilo gde u svetu, a odlučili su da to urade na Divčibarama”, rekao je na svečanosti otvaranja Hotela “Crni vrh” predsednik Vučić.

On je najavio da će se država u narednom periodu zauzeti mnogo više kako bi se pomoglo razvoju Divčibara.

“Ono što je deo države, što nema veze sa valjevskom lokalnom samoupravom je da ćemo da preuzmemo na sebe da se uradi put od Krčmara do Divčibara, kao i bolje telekomunikacione veze, preuzećemo na sebe preko Kancelarije za javna ulaganja da uradimo i vodovod i kanalizaciju. A, vi (Grad Valjevo) obezbedite placeve i drugo što je potrebno da se infrastruktura završi na najbolji moguči način. Mi ćemo ovde još mnogo radova da preduzmemo i to ubrzano. Radićemo put Iverak – Lajkovac, vrlo brzo ćemo izaći sa mašinama da radimo tu brzu saobraćajnicu, da Valjevo konačno bude na auto-putu”, poručio je Vučić.

Sa svečanog otvaranja Hotela “Crni vrh” na Divčibarama

Predsednik Srbije kazao je da je država “i finansijski i na druge načine” pomogla braći Teodosić u ovom projektu smatrajući da je važno pomoći našim ljudima i našim investitorima.

“Često se govorilo da pomažemo samo strancima. Sad gledamo da pomognemo našima mnogo više. Hoćemo da taj novac koji su teško zaradili bar jednim dobrim delom ostave u svojoj zemlji i da svoju budućnost vežu za svoju Srbiju. Braća Teodosić će ovde uložiti 10 miliona evra krvavo zarađenog novca. Mogli su da grade bilo gde u svetu, ali su se odlučili za Divčibare. To je za odlikovanje, za orden”, istakao je Vučić i dodao da je razgovarao sa košarakšima Partizana i fudbalerima Zvezde i da svi ti sportisti vide Divčibare kao idelno mesto na samo sat i petnaest minuta udaljeno od Beograda, gde će sigurno dolaziti.

Hotel “Crni vrh” Divčibare

Prema obećanju predsednika Vučića, do kraja 2021. godine država će uložiti više od 10 miliona evra samo na potezu Mionica – Divčibare i Valjevo -Divčibare, kao i u kompletnu infrastrukturu što će, kako je rekao, moći da se vidi i u planu Srbija 2025.

“Za Valjevo imamo još mnogo toga da uradimo. Pored brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac, tu je valjevska bolnica, vodovod i kanalizacija za svako selo, moraćemo da radimo i na dovođenju još jednog velikog investitora. Imamo više investitora u tzv. “pajplajnu” i jedno od 6-7 gradova koje smo ponudili je Valjevo. Valjevo će ponovo oživeti na mapi kada se bude radio put Valjevo – Vrbnica, ne samo zbog putničkog saobraćaja prema Crnoj Gori, već i zbog kargo saobraćaja, a posebno kada se bude uradio deo puta saobraćajnice Iverak – Lajkovac”, najavio je predsednik.

Hotel “Crni vrh” Divčibare / Foto: Valjevska posla

Na novinarsko pitanje šta bi kao predsednik zamerio valjevskoj lokalnoj samoupravi, Vučić je odgovor počeo sa konstatacijom da zamerki uvek ima, i više nego što želi i sme da kaže.

“Ne mogu da kažem da se ne trude ali,  recimo, za mene je neverovatno da budete odbijeni od Kancelarije za javna ulaganja i da morate da izgubite novih 6 meseci ili godinu dana za vodovod za Divčibare zato što ste planirali da to ide preko regionalnog puta i zato što se neko nije dovoljno udubio da vidi kako to ide. Sad ćemo mi to da uradimo i napravićemo to kako treba. Neka je i do nas krivica, a ne do njih, svejedno, naša je krivica u kašnjenju. Što se tiče infrastrukture, mnogo smo više uradili nego svi ranije, ali da sam srećan i zadovoljan – nisam”, odgovorio je Vučić.

On je ovom prilikom najavio da će u naredna 2 meseca sigurno posetiti Valjevo.

“Doći ću u Valjevo da razgovaram sa narodom, obići ću i seljake, ići ću da obiđem Brankovinu, Kamenicu, Oglađenovac, ali i Lukavac i Divce, da čujem šta misle i šta treba još da uradimo. Mislim da ću imati dobrih vesti za Valjevo kad budem došao”, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Hotel Crni vrh ujedno je i najmlađi i najveći hotel na Divčibarama. Urađen je na tri nivoa i raspolaže sa 111 moderno opremljenih smeštajnih jedinica, soba i apartmana, različitih tipova i veličina, prilagođenih zahtevima savremenih posetilaca koji od hotela očekuju najviši nivo usluge. Sadrži Wellness i Spa centar opremljen zatvorenim bazenom, biosaunom, parnim kupatilom, teretanom i đakuzijem. Poseduje restoran, bar i “laundž” bar, kao i igraonicu za decu. U okviru hotela nalazi se Kongresna sala maksimalnog kapaciteta 350 mesta, čije će postojanje predstavljati važan potencijal za čitav region, jer će pružati lakšu i efikasniju organizaciju konferencija, kongresa i sličnih velikih manifestacija iz svih sfera društvenog, privrednog i kulturnog života. U hotelu trenutno radi više od 80 zaposlenih.

Kompleks kome Hotel “Crni vrh” pripada smešten je u mirnom okruženju borove šume i prostire se na 2,2 hektara zemljišta. Uz sam hotel nalazi se moderna sportska dvorana, izgrađena po FIBA standardima, povezana toplom vezom sa glavnim objektom, pogodna za organizaciju prijateljskih međunarodnih takmičenja, kao i svih vrsta sportskih priprema. Sportska dvorana i 5 sportskih terena – za košarku, fudbal i druge sportove, biće završeni, kako je najavljeno, u proleće 2020. godine.

Izgradnja ovog hotelskog kompleksa trajala je manje od 2 godine, pri čemu se vodilo računa o ekologiji, energetskoj efikasnosti i izvorima obnovljive energije. Izborom prirodnih materijala – bilećkog i pirotskog kamena, drveta i drugih materijala, Hotel “Crni vrh” savršeno se uklopio u planinski ambijent.

Početak rada ovog hotela značajno će obogatiti turističku ponudu Divčibara i svakako doprineti daljem razvoju turizma našeg kraja.

Hotel “Crni vrh” Divčibare / Foto: Valjevska posla

Svečanom otvaranju Hotela “Crni vrh” na Divčibarama, pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prisustvovali su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, predsednik i potpredsednik Skupštine Grada Valjeva Milorad Ilić i Mihailo Milutinović, načelnik Kolubarskog okruga Goran Milivojević, predsednik Opštine Mionica Boban Janković, načelnik PU Valjevo Vlada Jerinić, direktorka TOV Ana Marković, kao i brojne zvanice iz javnog života i poznati sportisti, među kojima fudbaleri Dejan Stanković i Marko Pantelić, košarkaši Nenad Krstić, Marko Kešelj, Novica Veličković, predsednik KSS Predrag Danilović i poznati košarkaški trener Dušan Duda Ivković, vaterpolista Danilo Ikodinović… Domaćin svečanosti bio je Jovan Teodosić.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.