Predstavljeni turistička ponuda valjevskog kraja i valjevske vinarije na svečanom otvaranju letnje turističke sezone u Trebinju

Minulog vikenda u Trebinju je svečano otvarena letnja turistička sezona – Trebinje 2024. U okviru ove tradicionalne manifestacije, koju organizuje Turistička organizacija Trebinja uz podršku Grada Trebinja, na Trgu slobode održan je Prvi vinski festival “Wine Fine Trebinje 2024”. Na otvaranju ovogodišnje letnje turističke sezone u Trebinju, turističku ponudu i turističke sadržaje našeg kraja predstavila je Turistička organizacija Valjevo.

Festival vina - Trebinje 2024 (5)

Foto: TOV

Uz Beograd, Novi Sad, Kragujevac i Zlatibor, Valjevo je grad sa kojim je Trebinje uspostavilo zvaničnu saradnju u oblasti turizma. Naime, pre 3 godine Turistička organizacija Valjevo i Turistička organizacija Trebanja potpisali su protokol o saradnju, koja se iz godine u godinu proširuje.

“Saradnja između Grada Valjeva i Grada Trebinja postaje proširena i na druge subjekte. Povezujemo proizvođače vina i sireva, muzeji su napravili saradnju i organizovali međusobne izložbe, Moderna galerija Valjevo sa galerijama u Trebinju, saradnja se proširila kroz institucije koje promovišu pisce i književnost, a to su biblioteke”, kaže Ana Marković, direktorka Turističke organizacije Valjevo.

Festival vina - Trebinje 2024 (3)

Foto: TOV

Dobrodošlicu na svečanost otvaranja letnje sezone u Trebinju i prijem zvanica upriličili su gradonačelnik Trebinja Mirko Đurić, zamenik gradonačelnika Dražen Bošković i direktorka Turističke organizacije Trebinje Mirjana Putica.

Festival vina - Trebinje 2024 (6)

Foto: TOV

Centralni događaj svečanog otvaranja letnja turistička sezone u Trebinju, manifestacije koja tradicionalno okuplja veliki broj Trebinjaca i mnogobrojne goste i turiste iz regiona, bio je Prvi festival vina “Wine Fine Trebinje 2024”, koji je međunarodnog karaktera. Turistička organizacija Valjevo je na festivalu vina predstavila ponudu vina valjevskog kraja. Među četrdesetak vinarija iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, BiH, Severne Makedonije i Rumunije, svoju promociju na Prvom vinskom festivalu u Trebinju imale su i naše Vinarija Jelić, Vinarija Pusula, Vinarija Gradina, Vino Romansa, Vinarija Đorđević Legat. Pored vina, predstavljene su i rakije Gold N Rakije Mićić, Jezdić rakije i prva orgnaska Čedina rakija.

Festival vina - Trebinje 2024 (2)

Foto: TOV

Organizacijom Prvog vinskog festivala u Trebinju, prema rečima organizatora, namera je da se u narednom periodu saradnja vinara podigne na još veći nivo, jer je vinarstvo posebno važan segment u turizmu.

Festival vina - Trebinje 2024 (7)

Foto: TOV

U okviru ovogodišnje manifestacije svečanog otvaranja letnje sezone u Trebinju održan je i Mini sajam regionalnih turističkih organizacija, sa učešćem i predstavljanjem turističkih organizacija iz Srbije, Crne Gore i BiH i njihovih ponuda.

Festival vina - Trebinje 2024 (9)

Foto: TOV

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.

Leave a Reply