Vežba spasavanja i traganja za nestalom letelicom na Povlenu

Na osnovu ugovora o pružanju usluga traganja i spasavanja u slučaju pada vazduhoplova između Gorske službe spasavanja Srbije i Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Republike Srbije, spasioci Gorske službe spasavanja Srbije izveli su 24. maja vežbu traganja i spasavanja u slučaju pada vazduhoplova u širem rejonu planine Povlen. Tema vežbe bila je traganje za nestalom letelicom na zadatom prostoru.

Gss

Na vežbi su učestovala 25 pripradnika Gorske službe spasavanja Srbije iz stanica Valjevo, Beograd, Kruševac, Niš i Novi Sad kao i saradnici, vodiči službenih pasa dok je vežba evaluirana od strane pripadnika Spasilačkog-koordinacionog centra Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Republike Srbije.

Kroz samu vežbu spasioci Gorske službe spasavanja Srbije i saradnici imali su priliku da u realnom vremenu odrade zadatke iz orijentacije na terenu, pretragu terena uz pomoć službenih pasa, određivanje zona pretrage, pružanje prve pomoći kao i transport sa nepristupačnog terena.

Pored spasilaca Gorske službe spasavanja Srbije vežbi su prisustvovali pripadnici Civilno Vojnog elementa za podršku (Military Support Element) Američke vojske, koji su trenutno stacionirani na Balkanu pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih država u Beogradu.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply