Pregledi i testiranje na COVID-19 od danas u glavnoj zgradi Doma zdravlja!

Pregledi pacijenata sa respiratornim infekcijama i testiranje na COVID-19 od danas se obavljaju u glavnoj zgradi Doma zdravlja, saopštila je Uprava Doma zdravlja Valjevo. Kao razlog za takvu odluku navedena je preopterećenost kapaciteta dosadašnje Kovid ambulante u Novom naselju, gde su zbog povećanog broja pregleda i testiranja sve teži uslovi za osoblje i pacijente.

U informaciji za javnost se ističe da je u ponedeljak pregledano čak 300 građana, za dane vikenda ukupno 470, dok je prosečan dnevni broj PCR testiranja 150 (u utorak 180), zbog čega je direktor dr Branka Antić, nakon održanog kolegijuma, odlučila da reorganizuje rad svih službi kako bi bilo omogućeno da raspoloživi prostor glavne zgrade bude Kovid Dom zdravlja.

“Svi građani pozitivni na COVID-19 i sa sumnjom na infekciju virusom SARS-CoV-2 dolaziće na glavni ulaz Doma zdravlja. Odatle će ih medicinski tehničari uputiti na lekarski pregled koji će biti na drugom spratu zgrade. Analiza krvi se sprovodi u laboratoriji na prvom spratu, dok su PCR testiranje i rendgen u prizemlju. Deca i školska omladina sa respiratornim infekcijama biće pregledana na Pedijatriji, na prvom i drugom spratu. Ginekologija će takođe imati Kovid ambulantu. Žene koje imaju potrebu za ginekološkim pregledom, a pozitivne su ili sumnjaju na Kovid ulaze na glavna vrata Doma zdravlja, a trudnice i žene koje nemaju simptome respiratorne infekcije na bočna pokretna vrata, u blizini Službe hitne pomoći. Planirano je da vojni šator bude postavljen na parkingu preko puta Doma zdravlja, gde će pacijenti sa blažim simptomima moći da sačekaju svoj red i biće prozvani, dok će prednost imati pacijenti sa težom kliničkom slikom”, navodi se u saopštenju vačjevskog Doma zdravlja.

Raspored službi po ambulantama za pacijente bez sumnji na respiratornu infekciju:

Od četvrtka će u ambulanti u Novom naselju za pacijente bez respiratornih infekcija u smeni raditi tri specijalista opšte medicine, kao i dva pedijatra, za preglede dece koja nemaju simptome prehlade. Radiće se i laboratorijske analize.

Specijalisti Medicine rada radiće u ambulanti u Domu penzionera.

Preventivni deo rada Pedijatrije, kao letos, biće realizovan u ambulanti Peti puk – savetovalište, ultrazvuk kukova i sistematski pregledi.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.