Prekinuta blokada radova na deonici izgradnje brze soabraćajnice Iverak – Lajkovac

“Dogovoreno je da povučemo blokade i dozvolimo nastavak radova na brzoj saobraćajnici, kao i da ćemo u narednih 15 dana dobiti konkretne odgovore na naše zahteve, a to je da nam se isplati zemljište površine 1,36 hektara, koje je od nas oduzeto pre godinu i po dana, i da nam se otkupi stoka, jer mi ovde sada stešnjeni između pruge i ovih saobraćajnica više nemamo uslova da je držimo”, izjavila je Slađana Milinković, nakon sinoćnog  razgovora sa Zoranom Drobnjakom, direktorom JP “Putevi Srbije”, u prostorijama fudbalskog kluba u Divcima. U pratnji Zorana Drobnjaka bio je i pravnik tog javnog preduzeća Goran Tomić.

IMG-1fa4e4ce6d90fb9bde9ade1890cb7756-V

Milinković je  najavila ponovnu blokadu radova na trasi Iverak – Lajkovac u koliko postignut dogovor ne bude ispoštovan. Ona je rekla i to da je juče putem telefona bila u kontaktu sa Biljanom Vuksanović iz Ministarstva za saobraćaj i infrastrukturu i da oni u Ministarstvu, navodno, nisu bili upoznati sa problemima na terenu, jer su od nadzornog odbora dobijali informacije da na trasi brze saobraćajnice nema većih problema, i da se svi problemi rešavaju “u hodu”.

IMG-13e0032cc0be90c4d4ceb6f1dd8a0838-V

Da podsetimo, Milinkovići su juče na svom imanju na kome je izvršena eksproprijacija, a koje im država još nije isplatila, blokirali radove na brzoj saobraćajnici Iverak – Lajkovac нa dva mesta, delu trase prema Lajkovcu i delu prema Valjevu. Njih su podržale komšije iz Valjevske Loznice, Veselinovaca i Popučaka, koje imaju slične pribleme i kroz čija imanja prolazi nova saobraćajnica.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply