Preko 500 dece na prvom Kupu Lajkovca u fudbalu

Proteklog vikenda održan je prvi Kup Lajkovca u fudbalu za mlađe kategorije, uz izvanredan odziv klubova i škola fudbala. Procena je da je bilo oko 500 učesnika godišta 2012-2016. svrstanih u 46 ekipa iz 19 klubova i škola fudbala.

 

U generaciji 2012. prvo mesto zauzela je ekipa FK Kolubara (crni) iz Lazarevca, pobedivši u finalu tim Akademije fudbala iz istog grada. U borbi za treće mesto od valjevskog Kluba malog fudbala RB uspešnija je bila FK Kolubara (zeleni). Najbolji strelac je Relja Gajić iz iz FK Kolubara (crni), dok je za najboljeg golmana proglašen Zarije Vučetić iz iste ekipe.

Najuspešniji tim generacije 2013. je valjevski FK Tešnjar, koji je u finalu savladao sugrađane iz Škole fudbala Senjak. Treće mesto pripalo je Klubu malog fudbala RB iz Valjeva, koja je pobedila Kolubaru. Najbolji strelac je Petar Nedeljković iz ŠF Senjak, a golman Nenad Dimitrijević iz Tešnjara.

DSC_1160_resize

Na Kupu Lajkovca u konkurenciji 2014. godišta nadmetalo se čak 12 ekipa, a mladi valjevski fudbaleri bili su bolji od beogradskih ekipa. Prvo mesto zauzeo je FK Radnički Valjevo (plavi), drugo FK Olimpik Beograd, a treće mesto pripalo je Crvenoj Zvezdi. Najbolji strelac bio je Aleksej Ranković iz Radničkog sa šest pogodaka. Za najboljeg golmana proglašen je Milan Martinez iz Olimpika.

FK Radnički (plavi) odneo je primat i u 2015. godištu. Drugo mesto je pripalo lazarevačkoj ekipi Kolubara Kids, dok je treće mesto osvojila Škola fudbala Real 28 iz Lazarevca. Najbolji strelac je Kosta Mihajlović iz Radničkog, a golman Balša Davidović iz ekipe ŠF Real 28.

Kod najmlađe generacije na turniru (2016. godište) prvo mesto osvojila je Crvena Zvezda, drugo Jedinstvo Vladimirci, dok je trećeplasirani FK Železničar Lajkovac. Igrač sa najviše pogodaka je Jakša Marković iz FK Crvena Zvezda, a najbolji golman Lazar Đokić iz Železničara .

Dvodnevni turnir organizovali su Sportski savez opštine Lajkovac, Fudbalski savez opštine Lajkovac i FK Železničar, uz podršku lokalne samouprave.

Foto galerija :

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.