Preminula 1 osoba iz Lajkovca, u Valjevu još 48 pozitivnih

Prema stanju na dan 16. jula u 22 sata, u Kolubarskom okrugu je od posledica korona virusa preminula 1 osoba, a još 56 lica je zaraženo. Preminula osoba je iz Lajkovca, a broj žrtava od COVID-19 od početka pandemije u okrugu je sada 30, dok je broj inficiranih 739.

U Valjevu je registrorvano novih 48 pozitivnih slučajeva, hospšitalizovano je 18 naših sugrađana, a 311 se nalazi u kućnoj izolaciji.

U  COVID ambulanti vajevskog Doma zdravlja obavljeno je 205 pregleda pacijenata sa respiratornim infekcijama. U Prijemno urgentnom centru valjevske bolnice izvršeno je 96 pregleda, 9 prijema pacijenata i 1 transport za Beograd. Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 71 pacijent sa sumnjom na COVID-19 (31 na Infektivnom i 40 na Pulmo COVID odeljenju).

U Zavodu za javno zdravlje Valjevo istraženo  je 65 kontakata lica sa laboratorijski potvrđenim obolelim.

Broj uzetih briseva na dan 16. jula je  167. U peridou od 1. do 16. jula uzeto je 1445 briseva.

Broj zaraženih zdravstvenih radnika od  početka epidemije je 67. Izlečenih je 49, a u kućnoj samoizolaciji se trenutno nalazi njih 12.

U poslednjem izveštaju o epidemiološkoj situaciji na sajtu Grada Valjeva avodi se da danas stupaju nove mere:
1. Naredbe o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru
2. Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti COVID-19
3. Odluke o proglašenju bolesti COVID-19

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.