Preminuo Milorad Ilić, predsednik Skupštine grada Valjeva i istaknuti funkcioner SPS-a

Danas je u 68. godini života umro Milorad Ilić, predsednik Skupštine grada Valjeva i istaknuti funkcioner i osnivač Socijalističke partije Srbije. Ilić je umro u popodnevnim časovima kao pacijent Klinike za pulmologiju Kliničkog centra Srbije. Za sada nije poznato da li je Ilić preminuo od posledica koronavirusa.

Milorad Ilić (1952-2020) / Foto: Valjevska posla

Milorad Ilić rođen je u Valjevu 1952. godine. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Valjevu, a diplomirao je na Pravnom fakultet u Beogradu 1975. godine. Bio je prvi čovek Valjeva u vreme NATO bombardovanja i jakog zemljotresa sa epicentrom u Mionici, u kojem je teško pogođen valjevski kraj.

Karijeru je počeo u  u MUP-u Srbije 1976. godine, bio je šef pravne službe ŽTP Beograd u Valjevu od 1978. godine. Potom, predsednik Skupštine SOUR ŽTP Beograd od 1984. do 1986. godine. Načelnik u Opštinskoj upravi od 1986. do 1992. godine. Za predsednika SO Valjevo biran je 1992, 1994. i 1996. godine. U narednom periodu, od 2000. do 2004. godine bio je direktor i kontrolor poslovne organizacije “Jugopetrola” u Valjevu, bavio se advokaturom narednih 5 godina godine, a od 2009. do 2014. godine bio je pomoćnik ministra saobraćaja. Funkciju pomoćnika gradončalnika Valjeva obavljao je od 2014, a od 2016. godine predsedavao je valjevskim parlamentom. Na odborničkoj listi SPS-a u Valjevu na predstojećim izborima koji su bili zakazani za 26. aprila, bio je na 10. mestu. Bio je veliki ljubitelj i grač fudbala, a  Voleo je fudbal i bio je jedan od osnivača FK ZSK.

Iza sebe je ostavio suprugu Dobrilu i ćerke Milku i Mirjanu.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.