Preminuo novinar Slobodan Raković

Slobodan Raković je pisao za “Istraživač”, “Omladinske novine”, “Vojnik”, “Napred”. Sarađivao sa Radio Beogradom, RTV Sarajevom, a na valjevskoj TV “Vujić” pripremao je i vodio veoma gledanu emisiju “Otvoreno”.

Foto: privatna arhiva

Posle duge i teške bolesti u petak je preminuo Slobodan Raković (69), novinar, urednik i dokumentarista. Prvi novinarski prilog objavio je u vojnom listu “Front” 1969. godine. Od 1974. do 1978. bio je novinar Radio Valjeva, a potom šef Dopisništva RTS iz grada na Kolubari. Od maja 2004. godine, do odlaska u penziju bio je dopisnik beogradskog “Pregleda”.

Pisao je za “Istraživač”, “Omladinske novine”, “Vojnik”, “Napred”. Sarađivao sa Radio Beogradom, RTV Sarajevom, a na valjevskoj TV “Vujić” pripremao je i vodio veoma gledanu emisiju “Otvoreno”. Uređivao je “VON” – Valjevske omladinske novine i “Reč nedelje”. Objavio knjige o boksu u Valjevu, “Krušiku”, planini Povlen i crkvi na Divčibarama, autor je i više dokumentarnih filmova. Dobio je nagradu “Dimitrije Davidović” UNS-a za seriju putopisa, Međunarodnu nagradu za film o Kopaoniku, Septembarsku nagradu grada Valjeva…

Komemoracija povodom smrti Slobodana Rakovića biće održana u subotu u 11,30 časova u velikoj sali Skupštine grada Valjeva. Opelo je istog dana u 13,30, a sahrana u 14 časova na Novom groblju u Valjevu.

Branko Puzović (Večernje novosti, www.novosti.rs)

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.