I Gradonačelnik čestitao uspeh Aleksi Mirkoviću

Prvi put u istoriji Svetskog trofeja harmonike, koji je ove godine održan 67. put u francuskom gradu On le Šato, intonirane su himne, a Valjevac Aleksa Mirković (20) je uz tonove „Bože pravde“ primio pobednički pehar u kompozitorskoj kategoriji.

Valjevo

Povodom ovog uspeha, gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je ugostio mladog umetnika i čestitao mu uspešan nastup u Francuskoj. Gradonačelnik je naglasio da Valjevo iskreno podržava mlade i talentovane i da uspeh Alekse Mirkovića samo potvrđuje opravdanost opredeljenja Grada da kroz razne aktivnosti pomogne mladim sugrađanima na putu do uspeha.

Valjevo

Na nadmetanju, koje je jedno od najprestižnijih i najjačih takmičenja za akademsku harmoniku i koje je održano od 23. do 29. oktobra, među 200 najboljih izvođača na harmonici iz 35 zemalja sveta, Aleksa Mirković se takmičio pored kompozitorske i u izvođačkoj kategoriji u kojoj je zauzeo osmo mesto.

Pobednički pehar je osvojio nakon što je u finalu izveo svoju kompoziciju „Bela knjiga“ i pobrao najbolje ocene žirija koji su činili eminentni profesori harmonike iz celog sveta i glasove publike.

Aleksa Mirković je student druge godine na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Završio je valjevsku Muzičku školu „Živorad Grbić“. U dosadašnjoj karijeri je osvojio 61 nagradu, od čega 30 pobeda.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.