Preseljenje službi valjevskog Doma zdravlja zbog početka rekonstrukcije objekta

Zbog početka rekonstrukcije objekta Doma zdralja Valjevo, koja će se vršiti u dve faze, službe Doma zdravlja biće primorane da obavljanje zdravstvene delatnosti na nivou primarne zdravstvene zaštite presele u druge objekte i prostorije u periodu dok traje rekonstrukcija.

Dom zdravlja Valjevo / Foto: Valjevska posla

Tokom prve faze rekonstrukcije zgrade valjevskog Doma Zdravlja, Služba kućnog lečenja, Patronaže i računovodstva biće preseljene na 3. sprat objekta Stomatologije u Karađorđevoj ulici. Služba Medicine rada sa južnog krila će koristiti ordinacije na severnom krilu objekta i specijalističke službe će navedene ordinacije koristiti po već utvrđenom rasporedu. Uzimanje materijala za biohemijske i hematološke analize vršiće se za decu i trudnice u obeleženoj prostoriji Dečijeg dispanzera (prizemlje, bočni ulaz), a za odrasle u Službi Medicine rada (drugi sprat, zapadno krilo, bočni ulaz iz Železničke ulice).

Dom zdravlja Valjevo / Foto: Valjevska posla

Služba Pedijatrije lekarske preglede bolesne dece vršiće u prostorijama Predškolskog dispanzera na severnom krilu objekta (i za školsku i za predškolsku decu). Ulaz za školsku decu je glavni ulaz Doma zdravlja. Preventivni i sistematski pregledi dece vršiće se u Školskom dispanzeru sa severne strane objekta. Služba Hitne medicinske pomoći će koristiti ordinaciju br. 1 kod glavnog ulaza u Do zdravlja i prostoriju u intervenciji Opšte službe. Sterilizacija materijala će se obavljati u OB Valjevo za vreme trajanja rekonstrukcije, a usluge vešeraja će se vršiti na Stomatologiji.

Brojevi telefona svih službi se ne menjaju, a za drugu fazu rekonstrukcije obaveštenje će biti blagovremeno dostavljeno.

Dom zdravlja Valjevo / Foto: Valjevska posla

Za posao rekonstrukcije zgrade valjevskog Doma zdravlja Kancelarija za javna ulaganja izdvojila je 273 miliona dinara. Posao obavlja izabrani izvođač radova GP “Kej” Valjevo. Prva faza obuhvata rekonstrukciju krova, trećeg sprata i južne vertikale do podruma. Druga faza obuhvata rekonstrukciju severne vertikale i ostalih pripadajućih poslovnih prostora (parking i garaže). Rok za završetak radova je godinu dana.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.