Preventivni zdravstveni pregledi za kolektiv Poljoprivredne

Dom zdravlja Valjevo je u subotu organizovao besplatne preventivne preglede za deo zaposlenih Poljoprivredne škole sa domom učenika Valjevo.

Dom zdravlja Valjevo

U pitanju je prva grupa od 20 zaposlenih, dok će za ostale akcija biti nastavljena posle januarskih praznika. Služba polivalentne patronaže izmerila im je nivo šećera, holesterola i triglicerida, telesnu masu i visinu, izračunala bodimas indeks i popunila tzv. preventivnu kartu. Usledio je pregled specijaliste opšte medicine, uz kontrolu pluća i krvnog pritiska, zatim ultrazvuk stomaka, a za žene i pregled ginekologa.

Dom zdravlja Valjevo

Tokom jeseni u akciji besplatnih preventivnih pregleda Doma zdravlja učestvovali su zaposleni u Centru za socijalni rad „Kolubara“, Privrednom sudu, privatnoj firmi „King Komerc“ i Poljoprivrednoj školi sa domom učenika Valjevo. Akcija se, na inicijativu Službe polivalentne patronaže, sa ciljem poboljšanja javnog zdravlja, sprovodi već tri godine. Pregledi su, po utvrđenom planu, uvek subotom u prostorijama Doma zdravlja. Ustanove i preduzeća, javna ili privatna, zainteresovana za besplatnu kontrolu zdravlja svojih zaposlenih mogu se javiti Službi polivalentne patronaže na telefone 014/315-00-78 i 064/8321-992.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.