Prijem za nagrađene poljoprivrednike

Valjevski poljoprivredni proizvođači učestovali su na 88. sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, koji je održan od 18. do 24. septembra i ostvarili zapažene rezultate.

Prijem-za-nagradjene-poljoprivredne-proizvodjace-1

Tim povodom, danas su nagrađene poljoprivrednike primili Viktor Mićić, zamenik predsednika Skupštine grada Valjeva i Dragomir Vitorović, odbornik u Skupštini grada Valjeva i predsednik Komisije za selo i poljoprivredu.

„Bili ste na sajmu i opravdali svoj rad i rad Skupštine grada Valjeva. Samim tim što ste ovoliko pehara osvojili je veliko opravdanje. Posebnu zahvalanost Dragutinu Kuzmanoviću, direktoru „Agrorazvoja“ na dobroj organizaciji za odlazak na sajam. Vaša dobra organizacija i dobra odvajanja iz budžeta grada Valjeva za poljoprivrednu i selo su dali velike rezultate. Ja vam u ime Komisije za selo i poljoprivredu grada Valjeva čestitam, sa željom da dugo godina budete prvi na sajmu u Novom Sadu“, rekao je Dragomir Vitorović.

Zamenik predsednika Skupštine grada Valjeva zahvalio se u ime gradonačelnika Valjeva i poželeo lakši rad i još bolje rezultate u narednom periodu.

Viktor-Micic

„Ovi rezultati su veoma značajni, kako za vas kao proizvođače, tako i za sam Grad i zato danas imamo vidljive rezultate. Ništa manje nije bitan ni rad „Agrorazvoja“, koji je ovo sve organizovao, počev od same organizacije podele sredstava za unapređenje poljoprivrede u različitim oblastima, pa sve do organizacije samog odlaska na sajam, kao i prezentacije vaših proizvoda. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati mogućnosti da uvećamo sredstva koja se izdvajaju za subvencije i da će to rezultirati boljoj situaciji što se tiče poljoprivrede na teritoriji grada Valjeva“, naglasio je Mićić.
Direktor „Agrorazvoja“ Dragutin Kuzmanović je istakao da je bila velika čast učestovati na sajmu u Novom Sadu nakon deset godina.

„Moram da ponovim da deset godina grad Valjevo nije učestvovao na sajmu, a u programu podsticaja za poljoprivredu su postojala sredstva da se to održi. Mi smo smatrali da je naša obaveza i dužnost da se konačno posle deset godina pojavimo tamo, da prikažemo sjeničku pramenku, jer to je ovca koja pokazuje da na našoj teritoriji uspeva. Još jednom da se zahvalim rukovodstvu grada Valjeva, koje nam je obezbedilo sredstva da odemo na sajam i da se vratimo sa ovim medaljama“, poručio je Kuzmanović.

Član Komisije za selo i poljoprivredu dr Radosav Vujuć je naglasio da su rezultati očekivani, jer iza toga stoji višedecenijski rad kako Poljoprivredne stručne i savetodavne službe, tako i samih poljoprivrednih proizvođača.

„Mi danas predstavljamo ne samo u Kolubarskom okrugu, nego mogu slobodno reći i u Republici Srbiji jednu lepu bazu za gajanje pramenke sjeničkog soja. Predstavljamo značajan faktor kada je u pitanju ovčarska proizvodnja, a to dokazujemo i time što smo bili učesnici sajma. Ova grla koja smo izložili ove godine na sajmu su veoma kvalitetna i predstavljaju samo mali broj od onoga što se na našem terenu gaji. Ono što je vredno istaći, jeste da imamo sve veći broj poljoprivrednh proizvođača koji na svojim gazdinstvima gaje ovce. Ovo je pravi put razvoja ovčarske proizvodnje i lepo je što grad Valjevo izdvaja određena sredstva, a ovaj uspeh treba da nam bude samo vetar u leđa“, poručio je dr Vujić.

Prijem-za-nagradjene-poljoprivredne-proizvodjace-4

На овогодишњем 88. саму пољопривреде у Новом Саду наступило је око 800 излагача из 17 земаља, а организовано је и девет колективних изложби. Стручна комисија изабрала је најквалитетнија грла приплодне сјеничке расе праменке и укупно 6о грла, односно девет пољопривредних произвођача са територије града Ваљева је учествовало на сајму. Добијено је десет награда, од чега је једну награду добио “Агроразвој”, као специјалну плакету за организацију и помоћ сточарству, а наши пољопривредници су добили осталих девет за све категорије по једну награду, у које спада и једно шампионско грло.

 

Izvor: leparecvaljeva.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.