Priznanja za valjevsko rvanje

Veliko priznanje Rvačkog Saveza Srbije za Slobodna Čitakovića osnivača RK Mladost, za Rvački klub Mladost na čijem je čelu Nenad Lukić predsednik kluba i za Dušana Arsenijevića dugogodišnjeg takmičara i sportskog radnika potpredsednika Rvačkog Saveza Centralne Srbije.

Nenad_Lukic

Nenad Lukić

Dusan_Arsenijevic

Dušan Arsenijević

Svetsko Prvenstvo u rvanju u Beogradu u Štark Areni, preko 800 takmičara, direktan televizijski prenos u preko 100 zemalja, preko 3000 gostiju, sportski dogadjaj koji će obeležiti 2022 godinu u Srbiji naročito imajući u vidu da su rvači srpske reprezentacije u rvanju grčko rimskim stilom ostvarili istorijski uspeh osvajanjem 4 zlatne medalje.

Ipak, i pored fantastične organizacije i rezultata predsednik Rvačkog Saveza Srbije Željko Trajković ne zaboravlja da je Valjevo posle dugo godina ponovo bitan činilac u rvačkom sportu i odlikuje valjevski rvački klub i sportske radnike u njemu.

Gospodin Slobodan Čitaković daleke 1975 godine počinje sa organizovanim treninzima rvanja baš u tzv “Staroj Šestoj Školi”. Klub zvanično osniva 1976 godine i dan danas je na svakom treningu sa borcima i na njih prenosi ne samo rvačko znanje već i filozofiju života jednog borca.

Slobodan_Citakovic

Slobodan Čitaković

Predsednik kluba Nenad Lukić može da se pohvali da je RK Mladost sa 17 mesta na rang listi klubova u Srbiji doveo klub do visoke 8. pozicije i sve to uz skromna sredstva kluba i volonterski rad trenera Darka Pantelića i Gentić Ivana.

Dušan Arsenijević 2014. godine stupa na funkciju predsednika RK Mladost koji te godine ima 7 takmičara i strunjaču iz 1980 tih godina. Danas se za klub tokom cele godine bori preko 35 boraca, u treninzima učestvuje daleko veći broj dece a oprema kluba je obnovljena. Danas sa pozicije potpredsednika Rvačkog Saveza Centralne Srbije bavi se razvojem rvanja otvaranjem novih klubova i razvojem postojećih.

Zajednicka_foto

RK Mladost

Važno je pomenuti da sami rvači RK Mladost, njih čak 7, učestvuje u organizaciji Svetskog Prvenstva što je veliko iskustvo koje će biti iskorišćeno za organizaciju velikih takmičenja u Valjevu.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.