Prof. dr Branko Glišić sa Univerziteta Prinston gost tribine “Valjevski gimnazijalci”

U sklopu obeležavanja jubileja 150 godina Valjevske gimnazije, u četvrtak, 10. decembra, u 19 časova, u online formatu, održaće se dvanaesto izdanje tribine “Valjevski gimnazijalci” čiji će gost biti prof. dr Branko Glišić, profesor prestižnog američkog Univerziteta Prinston (Princeton University). Razgovor sa prof. dr Brankom Glišićem vodiće dr Vojislav Andrić.

Tribinu “Valjevski gimnazijalci” sa prof. dr Brankom Glišićem možete pratiti na YouTube-u: https://youtu.be/7ImNvAn8fZM i učestvovati u razgovoru putem linka Zoom (meeting): https://us02web.zoom.us/j/88963243639.

Branko Glišić rođen je u Valjevu 1969. godine. Osnovnu školu “Sestre Ilić” i Valjevsku gimnaziju završio je u rodnom gradu. Diplomirao je na dva fakulteta Univerziteta u Beogradu – Građevinskom fakultetu (1994)  i Matematičkom fakultetu (1996). Doktorsku disertaciju odbranio je 2000. godine na Odeljenju za građevinarstvo, Švajcarskog saveznog instituta za tehnologiju u Lozani (EPFL). Naučnu, pedagošku i inženjersku delatnost realizuje na Univerzitetu Prinston (SAD), koji je jedan od najuglednijih američkih i prestižnih svetskih univerziteta.

Fokus istraživanja prof. dr Branka Glišića je na naprednim tehnologijama očitavanja, univerzalnim SHM metodama, analizi i upravljanju podacima, te prognostici i teoriji donošenja odluka; pametne kinetičke, raspoložive i prilagodljive strukture; holistička analiza… Domen primene njegovih multidisciplinarnih znanja su betonske, čelične i zidane konstrukcije: mostovi, zgrade, cevovodi, obalske zaštite i istorijske zgrade, spomenici i lokaliteti.

Istraživanje dr Glišića uključuje dugotrajne i distribuirane optičke senzore (FOS), 2-D senzorske listove na osnovu elektronike velikih površina (LAE), 3-D tehnike senziranja na osnovu radio-frekvencijskih tagova (RF-tagova), senzore na osnovu na provodnim polimerima i radaru koji prodire u zemlju (GPR); numeričke, analitičke i tehnike bez modela zasnovane na strukturnoj analizi i mašinskom učenju za strukturnu i materijalnu identifikaciju, karakterizaciju neobičnih ponašanja i predviđanje strukturnih performansi; dokumentacija, integracija i vizuelizacija pomoću virtuelnih obilazaka, modeliranja informacija i proširene stvarnosti (VT / IM / AR).

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.