Profesor Alek Kavčić oslobođen po tužbi “Kleta”

Treći osnovni sud u Beogradu oslobodio je danas profesora Aleka Kavčića po tužbi koju je protiv njega podnela Izdavačka kuća Klet, saopoštila je Fondacija Alek Kavčić. Ova izdavačka kuća tužila je profesora Kavčića za “povredu poslovnog ugleda”, jer je javno govorio da se udžbenici u osnovnim školama u Srbiji biraju korupcijom.

Alek-Kavcic-Foto-Fondacija-Alek-Kavcic

Profesor Alek Kavčić / Foto: Fondacija Alek Kavčić

“Ovom presudom dokazano je da, javno oglašavanje Izdavačke kuće Klet, u kojoj pozivaju učitelje da “naruče 20 udžbeničkih kompleta”, a da će oni, za uzvrat, dobiti tablet, koruptivno delovanje. Takođe, dokazano je i su Klet, Freska i Novi Logos tri pravno povezana lica, i da imaju dominantan položaj na tržištu. Izjavu profesora Kavčića da je Klet deo nemačke grupacije sud je takođe potvrdio. Njihov dominantan položaj na tržištu udžbenika potvrdila je i Komisija za zaštitu konkurencije. Ovom presudom potvrđeno je i da profesor i osnivač istoimene Fondacije Alek Kavčič, podiže stepen svesti o značaju prosvete, da su njegove tvrdnje o korupciji prilikom izbora udžbenika istinite, kao i da on nije nikakva konkurencija izdavačkoj kući Klet, jer je njihov prevashodni cilj profit. Dok su profesor Kavčić i njegova fondacija potpuno besplatno podelili više od 50.000 originalnih štampanih izdanja udžbenika”, navodi seu saopštenju Fondacije Alek Kavčić.

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.