PROLETER “ZALEDIO” VALIS I NANEO MU PRVI PORAZ

Posle samo nekoliko sati od odlične igre i trijumfa nad Vukovima iz Novog Beograda, ekipa Valis Vege je doživela šok i neočekivan poraz od domaćeg Proletera 12-13 (2-4, 2-3, 3-1, 5-5) u 4. kolu prvog kvalifikacionog turnira Regionalne A1 lige. Zrenjaninci, koji su izgubili prve dve utakmice turnira protiv Vojvodine i Vukova, obeležili su tako drugi dan takmičenja bacivši na pleća favorita na papiru.

VALIS-PRL

Igrač Proletera, Filip Ćorić (plavi 9) šutira na gol Valisa na jednoj od prethodnih utakmica ova dva rivala u Valjevu

Da li je ekipa Miloša Sakovića podcenila domaći tim ili je “ispraznila” baterije u okršaju sa Vukovima, ostaje tema za analizu stručnog štaba Valisa tek, Proleter je zasluženo slavio. Zrenjaninci, koji po tradiciji uvek pružaju sjajne partije protiv Valisa, u svojim redovima su imali raspoloženog Aleksandra Mitrovića i upravo je on svojim golom sa igračem više otvorio duel sa Valjevcima. Poravnao je najbolji strelac Valisa na ovoj utakmici, Petar Kasum ali je Proleter golovima Ilića i Ćatovića preuzeo inicijativu u poveo 3-1. Obradović je smanjio na 3-2 ali je Ljubenović bukvalno sa zvukom sirene pogodio mrežu Tomića za 4-2 na kraju prve deonice.

Početak druge četvrtine pripao je Proleteru koji je zahvaljujući Čabrilu i Aleksandru Mitroviću povisio na 6-2 iako je Saković na gol poslao Vlahovića umesto Tomića. Kasum potom ponovo koristi igrača više u bazenu i pogađa za 6-3 ali Zrenjanici ne popuštaju pošto je na semaforu uskoro stajalo 7-3 nakon preciznog šuta Stojčića. Valis Vega uspeva da smanji na 7-4 pogotkom Petra Mitrovića i sa tim rezultatom je završeno prvo poluvreme.

Valjevci su snažno otvorili treći kvartal nakon što je Kasum pogodio za 7-5 a Radanović smanjio na samo gol prednosti domaćina. Valis je zaigrao mnogo bolje ali su šutevi Valjevaca često završavali na stativi ili prečki gola Milana Šantalaba. Posle skoro tri minuta igre bez gola, Matković vara Vlahovića na 47 sekundi pre kraja ovog dela igre ali Brkić konačno nalazi put do mreže Šantalaba za 8-7.

Uzbuđenje je dostiglo vrhunac u poslednjem kvartalu. Mada je Aleksandar Mitrović povisio na 9-7, Kasum sa peterca i Baucalo izjednačuju na 9-9 i vraćaju nadu svom timu u eventualni preokret. U rezultatskoj klackalici nakon toga zabeležena su tri vođstva Proletera i tri izjednačenja (10-10, 11-11 i 12-12). Da duel ne bude rešen izvođenjem peteraca, postarao se Mirel Ćatović koji je na 3 sekunde pre kraja uspeo da materijalizuje igrača više i savlada Vlahovića za 13-12. Vreme je radilo za domaćina, Valis je pokušao da učini nemoguće nakon tajmauta ali nije pogodio što je bio znak za veliko slavlje igrača Proletera.

U poslednjem kolu Valis igra protiv Vojvodine.

Gradski bazen u Zrenjaninu. Sudije Lazar Anđelić i Pavle Kiš. Prekršaji Proleter 11, Valis Vega 8. Peterci Proleter 0(0), Valis Vega 2(2).

PROLETER: Šantalab, Čabrilo 1, Stojčić 1, Ljubenović 1, Karapandža 1, Ilić, A. Mitrović 5, Ćatović 2, Ćorić 1, Tomićević, Matković 1, Lalić, Sredojević, Berkov. Trener Dobrica Brdarić.

VALIS VEGA: Vlahović, P. Mitrović 1, Petrovski, Obradović 1, Rogač 1, Stanić, Radanović 1, Kasum 6, Krstić, Kovačević, Nikolov, Brkić 1, Tomić, Baucalo 1. Trener Miloš Saković.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.