VALIS NADIGRAO VOJVODINU I ZAVRŠIO TURNIR U ZRENJANINU SA BILANSOM 3-1

U poslednjem 5. kolu prvog kvalifikacionog turnira Regionalne vaterpolo A1 lige Grupa “B” u Zrenjaninu, Valis Vega je nadigrao novosadsku Vojvodinu rezultatom 18-9 (2-4, 5-1, 5-2, 6-2) i zauzeo prvo mesto sa bilansom od 3-1 kakav su ostvarili Vukovi sa Novog Beograda. Proleter i Vojvodina imaju skor 2-2 dok je Taš najslabiji sa bilansom 0-4.

Obradović

Igrač Valisa Dimitrije Obradović postiže gol na jednoj od prethodnih utakmica protiv Vojvodine u Valjevu

Novosađani su odlično odigrali uvodnu deonicu i na startu su zasluženo poveli 0-2 pogocima Marića i Brešćanskog. “Sidraš” Valisa Nikolov je smanjio na 1-2 ali je Brešćanski ponovo bio precizan za 1-3. Levoruki Brkić je iz dosuđenog peterca skinuo na 2-3 da bi Bošković posle igrača više zatresao mrežu Vlahovića za 2-4.

Sigurno da je Miloš Saković imao puno primedbi na učinak svojih igrača posle prvih osam minuta, posebno u igri u odbrani pa je njihova reakcija u drugoj četvrtini bila sasvim suprotna u odnosu na ono što su pokazali u uvodnom kvartalu. Dva gola Radanovića u roku od jednog minuta su Valisu donela izjednačenje 4-4 da bi isti igrač sa peterca povisio na 5-4. Ofanzivu Valjevaca nastavio je Baucalo lepim golom nakon igrača viša za 6-4 i potpunu promenu odnosa snaga u zrenjaninskom bazenu. Doduše, Vojvodina je konačno postigla gol u ovom periodu za 6-5 ali je tačku na buđenje Valisa stavio Nikolov za 7-5.

Valjevci su rešili pitanje pobednika u trećoj deonici pošto su čvrstom odbranom i sjajnom serijom od 4-0 definitivno slomili otpor Vojvodine za 11-5. Karalić je potom smanjio na 11-6, Brkić ponovo pogodio da bi Radovanlija postigao sedmi gol za Novosađane.

Valis je rutinski odigrao poslednji kvartal iako je Radovanlija na početku opet bio efikasan za 12-8. Kovačević, Rogač i Stanić su povećali prednost Valjevaca za 15-8 da bi je Rogač, Baucalo i Brkić overili omogućivši svom klubu još jednu ubedljivu pobedu.

Sledeći turnir biće odigran u Beogradu u organizaciji NBG Vukova.

Gradski bazen u Zrenjaninu. Sudije Vukašin Nišavić i Igor Virijević. Prekršaji Valis Vega 7, Vojvodina 10. Peterci Valis Vega 3(3), Vojvodina 0(0).

VALIS VEGA: Vlahović, Petar Mitrović 1, Petrovski 1, Obradović, Rogač 3, Stanić 2, Radanović 3, Bucalo 2, Krstić, Kovačević 1, Nikolov 3, Brkić 3, Tomić, Poznanović. Trener Miloš Saković.

VOJVODINA: Pajković, Marić 1, Karalić 1, Janović 1, Tintor, Baštrica, Marko Bošković, Radovanlija 3, Kalinić, Brešćanski 2, Luka Bošković 1, Vujković, Slijepčević, Blažević. Trener Jovan Pavlović.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.