Protest ili sedeljka?

Sudeći prema broju ljudi koji se sinoć okupio na Gradskom trgu, protesti u Valjevu se osipaju. Tek pedesetak Valjevaca došlo je da na miran način, sedenjem i druženjem na trgu, izrazi svoje nezadovoljstvo i podrži demonstrante u Beogradu. Među prisutnima je, kao i prethodnih večeri, bilo članova opozicionih stranaka.

Foto: Valjevska posla

Najviše građana, njih oko 250, bilo je druge večeri protesta, kada se ustvari i saznalo da su protesti počeli i u našem gradu. Sutradan je već bilo duplo manje ljudi, a sinoć zabaleženo prisustvo pedesetak naših sugrađana. Uprkos svemu, nisu razočarani “razvojem” situacije na Gradskom trgu.

“Nisam razočaran što nema puno ljudi. Nisam ništa očekivao. Desilo se ono što je trebalo da se desi, studenti nisu zatvoreni i mi nismo zatvoreni ovaj vikend kako je bilo najavljeno. To je poenta cele priče. Ništa specijalno se neće desiti, što bi njega pogodilo, a nas pogađa. On nas pogađa. On ne zaslužuje da mu se pomene ime. A, svi znamo ko je ON”, kaže naš sugrađanin Dragan Lukić

Navodi nam razloge zbog kojih svako veče dolazi na protest na Gradski trg: “Ovde ne dolazim iz političkih razloga, niti mene politka interesuje. Ja sam izašao zbog svoje dece. Ne dam da mi on vakciniše decu, ne dam da me laže i da od mene pravi budalu”.

Foto: Valjevska posla

Na novinarsko pitanje kako bi ukratko opisao proteset u Valjevu, Dragan Lukić odgovara. “Nema protesta, ovo je sedeljka. Sedimo ovde, družimo se da nas vide ovi odozgo (iz prostorija GO SNS Valjevo, prim. aut.), da nas snime oni koji to moraju da rade po službenoj dužnosti. Iako ne vidim svrhu, jer nema ko da promeni vlast, ja ću nastaviti da dolazim narednih večeri”. 

Videćemo koliko će se Valjevaca večeras na Petrovdan u 19 časova okupiti na Gradskom trgu!?

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.