Još jedna žrtva korona virusa u Valjevu

Prema zvaničnim podacima Zavoda zajavno zdravlje Valjevo o stanju na dan 11. jula, u 22 sata, u Valjevu je još jedna osoba preminula od posledica korona virusa. To je drugi smrtni slučaj koji se desio u odom drugom talasu širenja zaraze, tako da je ukupan broj umrčih od početka epidemije u našem gradu sada 21. Prema jučerašnjem preseku stanja 1 osoba sa teritorije Valjeva je novopozitivna na COVID-19.

Izveštaj pokazuje da je 9 osoba hospitalizovano, a da se 197 nalaz u kućnoj izolaciji. Broj ukupnopozitivnih od početka epidemije je 408, a izlečenih 181.

Prema stanju na dan 11. jula, u ostalim optštinama Kolubarskog okruga nema novozaraženih, hospitalizovane su 4 osobe iz Uba, 2 iz Ljiga i 1 iz Lajkovca. U kućnoj izolaciji nalazi se 14 meštana Uba, 12 iz Mionice, 7 iz Lajkovca, 3 iz Ljiga i 1 stanovnik Osečine. N ateritoriji okruga je ukupno do sada 555 pozitivnih na korona virus.

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.