Prvi put u Biblioteci

Pored redovnih aktivnosti u oblasti bibliotečko-informacione delatnosti, zatim savremenih promocija afirmisanih pisaca i njihovih dela, ili novih izdanja zavičajnih autora, dečjih radionica, Narodna biblioteka Osečina za jesen i zimsku sezonu priprema i niz drugih privlačnih sadržaja namenjenih svim generacijama.

IMG_0583

Pčetkom novembra u Biblioteci je održan program za mame i njihove bebe starosti do 24 meseca pod nazivom “Prvi put u biblioteci”. Aktivnost je ustanovljena 2014. godine, a prve “bibliobebe” sada su osnovci.

“Ove godine u Biblioteci smo okupili 21 mame sa svojim bibliobatama i bibliosekama. U prvom delu programa pedijatar Bosiljka Aleksić govorila je o ishrani. Potom smo mame upoznali sa bogatim knjižnim fondom koji je u vezi sa roditeljstvom (planiranje i tok trudnoće, porođaj, dojenje, prelazak na čvrstu hranu, vaspitanje dece). Ukazali smo mamama na značaj kontakta deteta sa knjigom i čitanja deci od najranijeg uzrasta. Mamama smo darovali članske karte”, kažu o događaju iz Narodne biblioteke Osečina.

Održana je Trka beba starosti do 24 meseca, koja je bila najzanimljiviji deo druženja. Sve bebe su bili pobednici. Biblioteka je bebama darovala simbolične poklone, slikovnice i bodiće kao uspomenu na prvu posetu, takođe je Dom zdravlja bebama uzrasta do 12 meseci darovao poklone.

Nakon trke, održano je predavanje iz prve pomoći. Nada Topalović i Ivan Mijailović uputili su mame u osnovne tehnike koje su bitne u situacijama kada je neophodna brza reakcija, što je posebno važno za roditelje kako bi se osećali sigurno i spremno za eventualne hitne situacije.

“Priče iz biblioteke su lepe priče, ovih dana ispričane očima biblioradoznalaca, a mi smo uramili uspomene. Uz prigodan koktel i želje da se naredne godine okupimo u većem broju, završili smo najslađi program u biblioteci. Fotografije sa ovog programa mogu se pogledati na Fejsbuk stranici Biblioteka Osečina”, poručili su iz Narodne Biblioteke Osečina.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.