Planinari “Magleša” održali Memorijalnu akcija “Rastilo 2019”

Svake godine počev od 1964. PSD “Magleš” postavlja pločice sa imenima preminulih članova u predhodnoj godini. Na ovaj način oni čuvaju sećanja na one koji su, kako oni kažu “utkali sebe u naše društvo”.

PSD Magleš

Memorijalna akcija održana je u nedelju, 18. avgusta, na Rastilu na planini Magleš, prilikom koje je 36 planinara PSD “Magleš” odalo poštu svojim preminulim članovima, prijateljima i drugovima. Ove godine članovi ovog društva preuredili su prostor oko spomen česme i postavli dve pločice. Takav način odavanja počasti jedinstven je na našim prostorima.

PSD “Magleš” najavilo je visokogorsku akciju Musala 2019, u Bugarskoj. Vajevski planinari planiraju da se u ovoj akciji uspenju na najviši vrh Balkana – Musala, visok 2925 metara nadmorske visine, a zatim grebenom na još 4 ili 5 vrhova preko 2700 metara.

Vidimo se na nekoj od sledećih planinarskih akcija PSD Magleš. Samo V E D R O.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.