Socijalistička omladina Valjeva nastavila akciju “Pridruži se i ti”

Kao nastavak prošlonedeljne tribine pod nazivom “Pridruži se i ti, jer Valjevo je naš grad”, članovi Socijalističke omladine Valjeva proveli su jučerašnje popodne razgovarajući sa svojim sugrađanima na štandu SPS-a postavljenom na šetalištu pokraj Kolubare u blizini mosta ka hali Partizan. Teme razgovora sa Valjevcima, slučajnim prolaznicima, bile su zašto vredi i treba ostati živeti u Valjevu, ali i kako od našeg rodnog grada napraviti bolje mesto za život. Mladi valjevski socijalisti pozvali su ovom prilikom sve mlade sugrađane da se priključe Socijalističkoj partiji Srbije u njenom delovanju za bolje sutra svih nas u ovom gradu.

“Da želimo da Valjevo i okolina postanu bolje i lepše mesto za život govori u prilog tome činjenica da dosta pažnje posvećujemo uređenju našeg grada, ali radimo i na podsećanju na našu istoriju i narodne heroje, tako da smo pre izvesnog vremena uredili i spomen kompleks narodnom heroju Živanu Đurđeviću na Debelom brdu. Prošle sedmice smo, kao što ste imali priliku da vidite, organizovali tribinu pod nazivom “Pridruži se i ti, jer Valjevo je naš grad”, na kojoj su naši mladi i perspektivni članovi govorili o razlozima ostanka u Valjevu. I ovom prilikom pozivamo sve naše mlade sugrađane da nam se priključe, da slobodno dođu u naše prostorije, pridruže se našem aktivizmu, iznesu svoje ideje i predloge, da se družimo, da zajedničkim delovanjem i akcijama menjamo naše Valjevo i pravimo ga boljim mestom za život svih nas“, kazao je član Socijalističke omladine Valjeva Vladimir Mitrović.

Članica Socijalističke omladine Valjeva Jovana Krstić podsetila je da su mladi valjevski socijalisti od početka godine pokrenuli i učestvovali u preko 10 radnih i humanitarnih akcija.

“Polaganjem cveća na spomenik dr Miši Pantiću obeležili smo Dan pobede nad fašizmom. Potom, pre obeležavanja 77. godina od pogubljenja Stevana Filipovića, uredili smo spomen kompleks na brdu Vidrak gde se nalazi spomenik tom narodnom heroju i napravili ga ponovo lepim mestom za boravak u prirodi. Zahvaljujući predsedniku Gradskog odbora Đorđu Milićeviću, kao njegovi gosti išli smo u posetu Skupštini Srbije. Zatim smo se pridružili humanitarnoj akciji Matične biblioteke “Ljubomir Nenadović” pod nazivom “Najmanje jedna”, u kojoj smo učestvovali u kupovinu i prikupljanju knjiga za seoske biblioteke”, navela je samo neke od akcija mladih valjevskih socijalista u proteklom periodu Jovana Krstić.

 

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.