PSD Magleš: Vodopadi na Povlenu

Nakon što je Slobodan Ilić (@bobanipo), veliki ljubitelj prirode i čovek, koji je obišao i fotografijama ovekovečio skoro sve vodopade Srbije, neočekivano napustio ovaj svet, njegovi prijatelji su odlučili da mu se na neki način oduže, tako što će po njemu nazvati jedan vodopad na Povlenu.

Uz blagoslov porodice i uz pomoć PSD Magleš i PK Povlen ideja je da se jedan vodopad Povlenskog sliva na reci Rekavici, kao i nova kružna planinarska staza imenuje po Bobanu.

Hvala Jovici i Banu na inicijativi i podršci da se nova staza istraži.

Mravinjci-Rekavica-Vodopadi

Posle prvog obilaska može se reći da ima dosta posla oko trasiranja i obeležavanja, ali sigurano to će biti divna i interesantna staza. A, ova dva veoma lepa vodopada kao i jedna stara vodenica i dva vajata će postati pristupačniji za sve prave ljubitelje prirode.

U akciji istraživanja staze učestvovali je i dvoje dece od 9 godina, Nina i Vukašin.

Nisu zaostajali za starijima,već su išli utorak sa njima.

Žurka je u prirodi.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.