Putno zdravstveno osiguranje može se uzeti i preko RFZO

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) upozorio je sve naše građane koji idu na odmor van zemlje u vreme godišnjih odmora na potrebu da sa sobom na put ponesu i polisu putnog zdravstvenog osiguranja, koja se može uzeti i preko dobrovoljnog osiguranja koje sprovodi RFZO.

„Uz odluku da se krene van zemlje, treba se setiti i zdravstvenog osiguranja za vreme puta. Raduje podatak da sve veći broj građana pre putovanja nabavlja polisu zdravstvenog putnog osiguranja, što pokazuje da raste naša odgovornost prema sebi i svojoj porodici, jer nevolje koje mogu nastati zbog iznenadnog zdravstvenog problema u inostranstvu nose osim zdravstvenih, i velike materijalne posledice.

Građani putno osiguranje mogu nabaviti i preko dobrovoljnog osiguranja koje sprovodi RFZO, u bilo kojoj filijali ili ispostavi, bez obzira na prebivalište osiguranika – u svakom od skoro 200 mesta u kojima postoje ispostave.

Detaljne informacije potražite na sajtu www.dobrovoljno.rfzo.rs, gde ćete naći i kompletan cenovnik, uslove osiguranja, kontakte i onlajn obrazac.

Putna polisa RFZO-a omogućava osiguraniku da se u slučaju potrebe obrati najbližoj zdravstvenoj ustanovi u mestu u kome se zatekne van zemlje, ne ograničavajući ga na državne ustanove ili bilo kakvu drugu mrežu zdravstvenih ustanova.

Trošak u svakoj zdravstvenoj ustanovi u inostranstvu biće refundiran, uz račun i medicinski dokument, a rok za isplatu je 14 dana. Za priznavanje troškova nije od značaja ni to da li sa zemljom putovanja Srbija ima sklopljen međudržavni ugovor, koji, primera radi, nije sklopljen sa Grčkom – najčešćom letnjom destinacijom građana Srbije. Polisa, dakle, važi za zemlje za koje je izdata, bez ikakvih ograničenja.

Za putnu polisu ne postoji ograničenje ni po pitanju godina starosti, pa u RFZO posebno ističu svoje osiguranike-putnike u osamdesetim i devedesetim godinama.

Orijentacija RFZO na proizvode koji treba da su dostupni i pristupačni svim građanima, ogleda se i u cenama. Cena porodične polise za Grčku, kao i bilo koju drugu evropsku zemlju uključujući i Tursku i Rusiju, za put od 10 dana iznosi 780 dinara po osobi, za 15 dana 1.090 dinara po osobi, dok se put od pet dana može osigurati za 390 dinara. Pri tome, pojam porodice ovde obuhvata ne samo roditelje sa decom, već i bake i deke“ navodi se u saopštenju.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.