RADNIČKI SAVLADAO VALJEVO POSLE ODLIČNE ODBOJKAŠKE PREDSTAVE

U 20. kolu Prve lige Srbije odbojkašice Radničkog su posle velike borbe u jednoj od najboljih utakmica ove sezone u hali “Studenta, porazili domaće Valjevo rezultatom 3-2 (19-25, 25-22, 23-25, 25-23, 15-6). Utakmica je odigrana u ranije umesto u sledeće subotu na zahtev Beograđanki a zbog obaveza njihovog trenera Nikole Milosavljevića u reprezentaciji Srbije.

BLAGOJEVIC

Tamara Blagojević / Foto : Sreten Pantelić Na fotografiji je Tamara Blagojević u akciji na jednoj od ranijih utakmica Valjeva ove sezone.

Sjajno odbojkaško veče, puno lepih poteza, preokreta i taktičkih zamisli i zaslužena pobeda kvalitetnijeg sastava gošći koji su u svojim redovima imali “superligaškog” tehničara Jovanu Simić. Odliča igra ekipe Branislava Rupnjaka u kojoj su se istakle sve igračice a posebno srednji bloker Tamara Blagojević, koja je odigrala najbolju utakmicu u dresu Valjeva.

Meč je protekao u visokom ritmu a Valjevke su bile bolje na početku utakmice i vodile 4-0, 6-2, 8-5 i 11-8. Zahvaljujući Jovani Simić i njenoj perfektnoj distribuciji napada, gošće su uspele da naprave brejk, preuzmu vođstvo 11-12 i da povedu 14-19 što je Radničkom omogućilo da u završnici osvoji prvi set.

Na krilima odlične serije servisa Bojane Čelić, Valjevo briljantno otvara drugi set i stiže do rekordnog vođstva od 8-0 i 10-3. Radnički uzvraća za 11-8 ali domaće igračice odolevaju i ponovo stižu do lepe prednosti 16-11. Jovana Simić i Šafian preuzimaju odgovornost i donose Beograđankama deficit od samo jednog poena (17-16). Ipak, Valjevo odbija i ovaj napad, serijom od 4-0 stiže do 21-16. Radnički se ne da i poslednjim naporom ponovo unosi rezultatsku neizvesnost kod 22-21 ali Valjevke ne greše kad je bilo najpotrebnije i uspevaju da izjednače na 1-1.

Domaće odbojkašice su bile vrlo uspešne na otvaranju trećeg seta kada su povele 4-1, potom su ušle u kontra ritam napravivši nekoliko servis greški. Radnički koristi ovu priliku, izjednačuje na 7-7 i pravi razliku 13-17, odnosno 15-19. Ekipa Branislava Rupnjaka ulazi u seriju uspešnih akcija i smanjuje 20-22. Završnica ovog seta bila je uzbudljiva, razigrala se Tea Simić, Valjevo je na korak do brejka 22-23 i 23-24 ali kvalitetnije gošće ne dozvoljavaju preokret i rešavaju ovaj set u svoju korist.

Posle izjednačenja na početku četvrtog seta 3-3, uspešni servisi Tee Simić donose Valjevu prednost 6-3 i domaćin održava ovu prednost zahvaljujući odličnoj Blagojevićevoj i Bojani Čelić za 17-14, 18-14. Radnički je zapretio kod 18-17, Tea Simić je odlično odigrala za 19-17 i 21-18. Valjevke ovog puta ne greše u uzbudljivoj završnici i izjednačavaju na 2-2.

Umor, pad koncentracije ali i dosta nesrećnih okolnosti za ekipu Valjeva u taj brejku omogućavaju Radničkom da povede 2-5 i 3-10 što je na kraju i prelomilo meč u korist gošći. Zaslužen trijumf Radničkog ali i izvanredan otpor domaćih odbojkašica u jednoj najboljih utakmica ove sezone na “Studentu”.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.