Radno i kreativno za Dan škole

Valjevska Tehnička škola obeležava 79. godina uspešnog rada i prema rečima direktora Branka Goloskokovića, ove godine ova obrazovna ustanova pripremila je prigodan program povodom Dana škole, spremajući se za značajan jubilej naredne godine.

Tehnička škola Valjevo (izvor: http://www.tehnickaskolava.rs)

Inače, Školsku 2018/2019. u srednjoj Tehničkoj u Valjevu su, kao i niz prethodnih, počeli veoma uspešno. U prvi razred, u devet odeljenja, upisana su 282 učenika izvanrednog uspeha i još su im upućeni brojni zahtevi za premeštaj đaka u ovdašnju školu. Jedna od najznačajnijih novina od septembra je uvođenje Elektronskog dnevnika.

“Tokom letnjeg raspusta u svim učionicama je uveden wi-fi, tako da su se profesori odmah pripremili. Moram da ih pohvalim jer su svi zaista neverovatno brzo i lako prihvatili ovu novinu, tako da, za razliku od ostalih škola, mi u Tehničkoj radimo isključivo putem Elektronskog dnevnika”, naglašava direktor Branko Goloskoković.

Istovremeno, Goloskoković ističe da je u međuvremenu, od prošle do ovogodišnje proslave Dana škole (5. oktobar), uloženo oko dva miliona dinara u nabavku nove opreme koja će posebno maturantima omogućiti pripremu kvalitetnijih diplomskih radova. Takođe, konkurisali su kod Ambasade Japana  za nabavku novog automobila za potrebe auto škole, zbog zakonskih odredbi koje stupaju na snagu 22. ovog meseca, a kojima je propisano da moraju imati novi auto. Drugi projekat u vrednosti od 2,5 miliona dinara, kojim su konkurisali za sredstva kod Ambasade Austrije odnosi se na zamenu stare i uvođenje LED rasvete u školskim prostorijama.

Tehnička škola Valjevo (izvor: http://www.tehnickaskolava.rs)

U okviru obeležavanja Dana škole u valjevskoj Tehničkoj godinama priređuju sadržajan, višednevni program, tako da je već drugog oktobarskog dana profesorka nemačkog jezika, Dušica Rajevac otvorila izložbu “Klimt u našim očima” koju je priredila u saradnji sa koleginicom Dinom Stanimirović. Tom izložbom u valjevskoj Tehničkoj školi, kao i u brojnim svetskim ustanovama, obeležena je stogodišnjica smrti poznatog slikara.

Sa izložbe “Klimt u našim očima” u Tehničkoj školi u Valjevu

Sa izložbe “Klimt u našim očima” u Tehničkoj školi u Valjevu

“U ovoj godini obeležava se 100 godina od smrti četiri najvažnija protagonista bečke moderne i secesije. Slikari Gustav Klimt, Egon Šile, Koloman Mozer i arhitekta Oto Vagner napustili su ovaj svet pre jednog veka. Na izložbi su, uz sažet opis Klimtovog života i dela, prikazane reprodukcije njegovih crteža i slika, izloženi suveniri sa motivima ovih slika, a na video-bimu smenjivani su snimci koji prikazuju njegov slikarski opus. Posetioci su bili u prilici da naslikaju svoje delo prema motivima Klimtovih slika, kao što su to radili naši učenici na časovima likovnog i na taj način dali veoma značajan doprinos ovoj izložbi. Razlili su šarene boje i maštom zakoračili u čudesni svet Gustava Klimta”, rekla je profesorka nemačkog jezika u Tehničkoj školi Dušica Rajevac, koja kontinuirano osmišlja brojne programe kojima će predmet koji predaje, ali i bogatu kulturnu baštinu nemačkog govornog područja, približiti učenicima, dodatno ih motivišući da uče nemački.

Profesorke valjevske Tehničke škole Dina Stanimirović i Dušica Rajevac na izložbi “Klimt u našim očima”

Na Dan škole 5. oktobra u muzejskom prostoru biće svečano otvorena izložba “Priča o starim zanatima” koju je pripremio kreativni tim profesora: Milka Erić Vasiljević, Željko Gavrić, Radmila Stanimirović i Biljana Ristanović, uz podršku direktora Tehničke škole u Valjevu, Branka Goloskokovića, koji posebno naglašava vrednost pomenute izložbe. Biće predstavljeni, kako je rekao, davno zaboravljeni zanati za koje ni odrasli nisu čuli. Izložba “Priča o starim zanatima” biće otvorena sedam dana i već su najavljene posete nastavnika i učenika valjevskih osnovnih škola, tako da će osnovci imati mogućnost da, pre no definitivno odaberu buduće zanimanje, posete srednju Tehničku školu u Valjevu gde ovih dana obeležavaju 79. godina uspešnog rada.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.