Radno vreme maloprodajnih objekata

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež uputio je dopis Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave – ministru Branku Ružiću u kome se navodi da u skladu sa novom odlukama Vlade Republike Srbije, povodom situacije izazvane korona virusom, hitno obaveste jedinice lokalne samouprave da ne donose odluke i preporuke koje se tiču maloprodajnih objekata, a koje su u suprotnosti sa odlukama i preporukama nadležnih republičkih organa i kriznih štabova koje je osnovala Vlada Republike Srbije.

Koronavirus

S tim u vezi rad maloprodajnih objekata treba organizovati po sledećem principu:

Ograničavanje radnog vremena sa potrošačima u maloprodajnim objektima tokom trajanja vanrednog stanja može se vršiti po sledećem principu:

– Ponedeljak – četvrtak od 07.00 do 17.00 časova

– Petak: za građane starije od 65 godina od 04.00 do 07.00, a za ostale građane od 08.00 do 17.00 časova

– Rad logističkih centara i snadbevanje objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlena lica.

Trgovac može, u skladu s gore navedenom preporukom da samostalno odredi radno vreme u navedenim vremenskim intervalima. Ova preporuka stupa na snagu odmah.

Takođe, molimo vas da jedinicama lokalne samouprave izdate instrukcije da broj potrošača u maloprodajnim objektima može biti jedan potrošač na deset kvadratnih metara uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti potrošača.

Kontak osoba za dodatna pitanja po ovoj temi je Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije. Telefon 011 41 49 478; epošta: [email protected]

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.