Reporteri VAmateri: PSD Magleš – Rudnik – Stazama II Srpskog ustanka, uspon na Veliki Šturac 1132 m

Sa lica mesta fotografije šalju naši “Reporteri VAmateri”.

Rudnik je najviša planina Šumadije ( Veliki Šturac koji se pre zvao Cvijićev vrh),ime dobio zbog rude Olova i Cinka koji se i danas eksploatišu. Rudnik je najsevernija vulkanska oblast u centralnoj Srbiji. Zbog izuzetnih klimatskih uslova ,vazdušnih strijanja ova planina je 1922 g. proglašena za vazdušnu banju.

Start je bio ispred spomenika vojvodi Arseniju Lomi koji u centru varošice Rudnik.

Staza je dužine 16 km ,srednje teška gde je uspon od varošice do Velikog Šturca najzahtevniji,ide se šumskim putevima.

Staza

Valjevo

Branje Sremuša

Valjevo

Silazak ka Gornjoj Crnući.

Obnovljena rodna kuća kneza Miloša

Manastir Vraćevšnica ,posvećen svetom Đorđu

Mozaici u manastiru Vraćevšnica.

Vidimo se sledećeg vikenda. Pridružite se planinarima PSD Magleš Valjevo.

Samo VEDRO.

 


Valjevskaposla su uvela posebnu karticu pod nazivom “Reporteri VAmateri”, u kojoj ćete (po)moći da svojim fotografijama skrenete pažnju našim ostalim sugrađanima na dešavanja oko vas, ukažete na problematiku sa kojom se susrećete, pohvalite nečiji rad, ili jednostavno zabeležite fotoaparatom odnosno mobilnim telefonom nešto interesantno što mislite da vredi pomena.

U susret zajedničkoj akciji vas i nas, pišite nam i šaljite svoja foto-zapažanja u inbox naše Facebook stranice Valjevskaposla, ili na e-mail adresu [email protected], sa naznakom “Reporteri VAmateri”.


 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.