Saopštenje “HK Krušik”

Povodom objave bivše zaposlene Olivere Ješić i neosnovanih napada medijskih kuća Nova i N1, menadžment HK „Krušik” Valjevo u cilju prezentovanja istine javnosti i zaposlenima ističe sledeće: Olivera Ješić je bila zaposlena na određeno vreme u HK „Krušik” Valjevo do 31.07.2020. godine i nije joj produžen ugovor o radu.

Imenovana je svojim radom i odnosom prema radu u više navrata prekršila radnu obavezu. Obavljajući nesavesno i neodgovorno poslove na kojima je bila angažovana, neodgovorno koristeći sredstva rada i nepoštujući organizaciju rada i poslovanja, često je kršila obaveze iz ugovornog i radnog odnosa i ulazila u sukobe sa kolegama i rukovodiocima. I pored ukazivanja na učinjene propuste, rukovodstvo joj je izlazilo u susret i pružalo šansu da koriguje ponašanje uvažavajući status u kome se nalazi. Premeštana je iz jednog u drugi sektor i sa jednog na drugo radno mesto. Čak i sama promena radnog ambijenta, upozorenja i ukazivanja rukovodilaca nisu uticala da imenovana koriguje svoje ponašanje. Samo po osnovu bolovanja u prethodne tri godine bila je odsutna 1.472 sata, od toga 752 sata u 2019. godini.

Da bi ovakve i slične pojave bile minimizirane, Krušik je sve svoje napore usmerio ka formiranju jake i stabilne, tržišno orijentisane i socijalno odgovorne kompanije. To nikako ne znači i socijalne kompanije u kojoj je narušena radna disciplina i elementarna ekonomska logika. Očito je mnogo prepreka na tom putu. Jedna od njih je i negativna kampanja koju intenzivno vode pomenuti mediji, i neretko, koriste Krušik kao poligon za obračun sa neistomišljenicima.

Zato ih najiskrenije molimo da, ukoliko žele dobro Krušiku, prestanu sa plasiranjem neistinitih i drugih sadržaja koji kompromituju Krušik. Isto tako, molimo ih da nam otvoreno ukažu na bilo koji aspekt socijalne dimenzije koji je u njihovim kompanijama bolje uređen nego u Krušiku. HK „Krušik“ će to umeti da ceni, i čvrsto smo uvereni, vrlo efikasno implementira u svoju poslovnu politiku.
HK „Krušik“ a.d.Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.