Saradnja sa privrednicima iz Nemačke

Predstavnike Fondacije „Konrad Adenauer Štiftung“ i goste iz Nemačke, vlasnike jedne destilerije,  danas je primio gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović. Tema današnjeg sastanka je privredna saradnja, pre svega u oblasti poljoprivrede i proizvodnje pića.

Valjevo

„Mi smo do sada mnogo sarađivali sa Konrad Adenauer fondacijom i radujem se nastavku saradnje. Jer, Nemačka je najjača zemlja u Evropskoj uniji, koja je lokomotiva Evrope i nosilac privrednog razvoja“, rekao je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Norbert Bekman Direks, direktor predstavništva Fondacije u Srbiji je istakao da je Srbija na dobrom putu u razvoju privrede i saradnji sa Evropom, a program „Evropa u mom gradu“ za cilj ima da približe privednike dve zemlje, kako bi razmenili ideje i iskustva za buduću saradnju.

Valjevo

„Srbija i Nemačka su partneri u Evropi i Srbija je na putu ka EU, a mi verujemo da će taj put biti veoma uspešan. Želim da podvučem da je Samit u Sofiji bio veoma uspešan, jer smo videli kako  su predsednik Srbije g. Aleksandar Vučić, Tusk, Junker i Borisov zajednički nastupili na Samitu. To znači da su Srbija i predsednik Vučić prepoznati kao glavni partneri u regionu. Ima puno posla u Srbiji, ali mi znamo da ste kompetentni, strastveni i znamo da volite kreativno da radite. Naša poruka iz Fondacije „Konrad Adenauer“, koju šaljemo u svet, koju šaljemo u Berlin, Brisel i svima onima koji to žele da čuju je da je Srbija odličan partner u EU“, rekao je Norbert Bekman Direks. On je pojasnio da projekat „Evropa u mom gradu“ znači da se konkretizuju ciljevi i ideje.

U tom kontekstu su danas prisustvovali i gosti iz Nemačke, Erik i Iris Kulman, privrednici, vlasnici destilerije.

Valjevo

„Oni nisu iz politike, već dolaze iz stvarnog života. Oni su privrednici, bave se proizvodnjom rakija. Takođe su zastupljeni u nemačkim udruženjima, koja pregovaraju sa vladama o uslovima rada na tržištu. Važno je da razgovarate, osmislite buduće korake i planove. Poglavlje koje se odnosi na poljopivredu, nije još uvek otvoreno, tako da možemo iskoristiti ovaj momenat za razmenu iskustava i ideja, za neke nove i inovativne korake“, zaključio je Norman Bekman Direks.

Valjevo

Današnjem sasatanku su prisustvovali, profesor Vladan Ivanović zadužen da predoči partnerima socijalnu i tržišnu ekonomiju, kao i mogućnost da se implementira u Srbiji, Aleksandra Popović iz programa „Evropa u mom gradu“, Vesna Matić iz Nacionalnog konventa za EU, koji institucionalno podržava pregovore sa EU i Fridrih fon Vulfen iz Fondacije „Konrad Adenauer Štiftung“, jednog mladog i perspektivnog diplomatu.

O mogućnostima saradnje sa gradom Valjevom, pored gradonačelnika su govorili i predsednik Skupštine Milorad Ilić i Nikola Radojičić, pomoćnik gradonačelnika.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.