Šarenoliki vikend planinara

Proteklog vikenda planinari PSD „Magleš“ nastavili su sa svojim akcijama i mogu se pohvaliti sa šest akcija različitog karaktera, i naravno planinarskog duha.

PSD-Magles-Valjevo-Planinari-3

U subotu 14.maja održano je Treće kolo treking lige Srbije, u organizaciji Planinarsko smučarskog kluba „Jastrebac“ iz Kruševca i komisije za planinarski treking Planinarskog saveza Srbije.

Po pravilu učesnici su mogli da biraju između tri staze različite dužine (od 15km, 21km i 33km), na kojima se istakao maglešovac Aleksandar Nikićević. Takođe u subotu je nastavljeno markiranje staza puta E7, od Jasenovog dola i Krčmara, kao i nastavak obeležavanja na Divčibarama. Od 13. do 15.maja naša tri planinara boravilo je na Kozari kod domaćina iz planinarskog kluba „Previja“ i samim tim uspeli se na vrh Lisine od 978mnv.

PSD-Magles-Valjevo-Planinari-8

U subotu 14.maja održan je Zbor planinarskih vodiča Srbije, u organizaciji Planinarskog saveza Srbije i Srpskog planinarskog društva, koji se realizuje od 1997.godine. skup je održan na planini Avala, a predstavnik PSD „Magleš“ bio je naš licencirani vodič Dragan Pantelić.

Pet naših planinara bili su učesnici Tradicionalne akcije „Narcisu u pohode“ u nedelju 15.maja. Na planini Stolovi kod Kraljeva, u organizaciji Planinarsko smučarskog društva „Gvozdac“ moglo je da se bira između dve staze, lakše (dužine od 11km, sa usponom od 700m) i srednje teške staze (dužine 21km, sa visinskom razlikom od 1000m). Takođe, jedna  planinarka „Magleša“ u nedelju je vežbala za ferate na penjačkoj steni  Ostrvica na Rudniku!

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.