Sastanak na žici u Valjevo – Velenje stilu

I ove godine, valjevska muzička škola nastavila je uspešnu saradnju sa MŠ “Fran Korun Koželjski” iz Velenja, započetu 2016. godine. U periodu od 23. do 25. januara učenici i profesori odseka gitare MŠ “Živorad Grbić” boravili su u Velenju kao gosti MŠ “Fran Korun Koželjski”, na polju kulture predstavili svoj grad i izveli zajednički koncert sa najtalentovanijim gitaristima velenjske muzičke škole.

Valjevsku muziku na koncertu u Velenju, izveli su talentovani mladi gitaristi, dobitnici brojnih prizananja na republičkim i međunarodnim takmičenjima: Dušan Žunjić, Maja Živković, Anđelka Dragić, Nikolina Mirković, Anđela Mišić, Tina Stanković i Milica Lukić. Oni su uz mentorstvo svojih profesora Dragana Nikolića, Luke Jezdića i Miloša Popovića izveli najatraktivnije solo kompozicijegitarističke literature, nastupili u zajedničkom orkestru gitara sa učenicima velenjske muzičke škole pod dirgentskom palicom prof. Monike Krajnc Štih i dokazali da je valjevska škola gitare jedna od najjačih u regionu.

“Koncertna gostovanja naših učenika uvek su posebno važna i voljena u našoj školi. To je prilika da se oprobaju na drugim koncertnim scenama, provere nivo svoje izvođačke zrelosti ali pre svega, u jednom kreativnom i kvalitetnom svetlu, predstave Valjevo. Ponosni smo što MŠ “Živorad Grbić” ima potencijal koji nam omogućava da svake godine nastupimo sa ovakvim programima sa novom grupom dece i što se broj talentovanih i vrednih učenika vremenom ne smanjuje već naprotiv, raste. Saradnja sa muzičkom školom iz Velenja je vrlo značajna, jer kroz zajedničke projekte sa ovomškolom, naši učenici upoznaju novu zemlju, drugačiji sistem školovanja i jednu, donekle različitu kulturu od naše. Sve su to faktori koji unapređuju njihovo obrazovanje i odnos prema svetu u kojem rastu. Ono što nas uvek, veoma usreći i učini ponosnima jeste činjenica da prijateljstvo između dve muzičke škole, bude snažno podržano i pozdravljeno od zvaničnika opštine Velenje. Ovog puta za našu ekipu priređen je srdačan prijem u gradskoj kući, a od zamenice gradonačelnika Velenja Darinke Mravljak dobili smo informacije o politici ovog mesta kada su u pitanju obrazovanje, kultura i podrška talenotvanim učenicima. Sve su ovo činjenice koje govore da na realiciji Velenje – Valjevo, postoji jedna snažna prijateljska veza koja će zahvaljujući kulturnoj i obrazovnoj saradnji naših škola, vremenom , svakako dobijati na kvalitetu”, tvrdi direktorka škole mr Suzana Radovanović Perić.

Novi program saradnje MŠ “Živorad Grbić” i MŠ “Fran Korun Koželjski” zakazan je za sam kraj 2020. godine i biće realizovan u Valjevu, na sceni valjevske muzičke škole.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.