Savetodavni rad sa građanima o imunizaciji protiv kovid-19

Posle akcije početkom nedelje u Udruženju penzionera, Dom zdravlja Valjevo (Služba polivalentne patronaže) danas je u ambulanti Peti puk organizovao akciju promocije vakcinacije protiv kovid-19. Građani su imali priliku da se informišu o imunizaciji protiv ove bolesti, da sa zdravstvenim radnicima razgovaraju o svojim stavovima i dilemama o vakcinaciji. Takođe, mogli su da prekontrolišu krvni pritisak i nivo šećera u krvi. U razgovoru su učestvovali i članovi Tima za implementaciju projekta Svetske zdravstvene organizacije.

Vesna-Pavlovic

Vesna Pavlović, glavna sestra Patronaže istakla je: „Možda je sada manje u fokusu, ali svedoci smo koliko je kovid-19 uticao na zdravstveno stanje pojedinaca, naše nacije i globalno. Zato podsećamo sugrađane da je, uz ostale preventivne mere, vakcinacija izuzetno značajna. Pozivamo one koji to do sada nisu učinili da razmišljaju o otpočinjanju vakcinacije, a one koji jesu da prime dodatne buster doze, pogotovo stariji sugrađani i hronični bolesnici. Sada je na raspolaganju najnovija, bivalentna vakcina, koja se prima kao buster posle tri primljene doze, a može se primiti tri meseca nakon prethodne. Naš Dom zdravlja raspolaže bivalentom vakcinom i građani se svakog radnog dana od 7 do 13 sati mogu posavetovati sa lekarom, razrešiti svoje dileme i odlučiti se za vakcinaciju.“

DSC_0573_resize

Akcija promocije vakcinacije protiv kovid-19 u Valjevu se organizuje u okviru projekta “Podrška angažovanju zajednice u kampanji vakcinacije protiv virusa kovid-19”, u saradnji sa nevladinom organizacijom „Asocijacija Duga“, a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i USAID, koji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije pružaju podršku promociji vakcinacije protiv kovida-19 u Srbiji.

DSC_0581_resize

U okviru projekta tokom februara biće održano još promotivnih aktivnosti. Dom zdravlja Valjevo će organizovati predavanje za sugrađane starije od 60 godina i hronične bolesnike, kao i ostale zainteresovane građane, o značaju imunizacije protiv kovid-19, uz mogućnost vakcinacije posle predavanja.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.