Sednica Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na danas održanoj sednici doneo sledeće zaključke:

Štab za vanredne situacije

Odeljenju za finansije Gradske uprave Valjeva nalaže se sledeće:

1. da obezbedi sredstva neophodna za nabavku hrane za Prijemno-urgentni centar Opšte bolnice Valjevo.

2. da obezbedi sredstva neophodna za renoviranje sanitarnih prostorija Opšte bolnice Valjevo.

3. da obezbedi sredstva neophodna za nabavku nedostajuće opreme za Odeljenje za infektivne bolesti Opšte bolnice Valjevo.

4. Nalaže se preduzeću „Sinitra“ da vrši dezinfekciju u gradskim naseljima prema rasporedu koji će dobijati od komandanta Štaba za vanredne situacije Valjeva.

5. Nalaže se JKP „Vodovod Valjevo“ da izvrši ispiranje cevovoda i hiperhlorisanje vode u Kasarni u Belom Polju.

6. Nalaže se licima koja sprovode dezinfekciju javnih ustanova i javnih površina da pojačaju protiv-epidemiološke mere.

7. Nalaže se republičkim i lokalnim organima koji sprovode inspekcijski nadzor nad poštovanje mera Republičkog, Okružnog i Gradskog Štaba za vanredne situacije da pojačaju mere inspekcijskog nadzora.

Sa sednice Štaba za vanredne situacije je upućen apel da svi oboleli i oni koji dolaze u pratnji sa obolelim osobama u zdravstvene ustanove, daju tačne podatke o kontaktima i mestima gde su boravili, da nose zaštitne maske ili zaštitnu opremu koju imaju, kao i da poštuju mere kućne izolacije u koju treba da odmah odu.

Apeluje se na građane da koriste u što većoj meri platnene maske, koje mogu da se odkuvaju i peglaju i da na taj način štede papirne maske, koje se ovih dana nabavljaju u apotekama.

Štab za vanredne situacijeApeluje se da se korišćene maske i rukavice, naročito u kućama gde su ljudi u samoizolaciji i izolaciji, odlažu u posebne kese i džakove, kako bi se prilikom bacanja u kontejnere sprečilo širenje virusa.

Radnici JKP „Vidrak“ će pojačanim merama čistiti i kontejnere i prostore gde se oni nalaze, nakon izđubravanja.

Svi koji neguju starije i nepokretne osobe, a i sami su stariji od 65 godina, treba da na mejl adresu Policijske uprave pošalju zahtev da im se odobri kretanje za vreme zabrane kretanja. I-mejl je [email protected]

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.