Najnovije vesti

Situacioni centar na usluzi građanima

Situacioni centar grada Valjeva, broj telefona 064/875-2798, koji je sa radom počeo u utorak, 17. marta, na usluzi je našim građanima 24 časa. U toku jednog dana ovaj centar primi i do 150 poziva.

Valjevo

Većina poziva naših sugrađana je zbog davanja potrebnih informacija o radu nadležnih institucija, mogućnostima dobijanja dozvola za kretanje, upućivanja humanitarne pomoći…

Ovu pomoć, ali i nabavku namirnica i lekova za starije od 65 godina, koji nemaju nikoga da im ode u kupovinu, kao i javljanje na broj Situacionog centra obavljaju volonteri Crvenog krsta i zaposleni u Gradskoj upravi, dok celu logističku pomoć poput vozača, automobila i prostorija daje Gradska uprava Valjevo.

Valjevo

Volonteri Crvenog krsta u jasno obeleženoj opremi dolaze na adrese naših starijih sugrađana, preuzimaju novac kojim im kupuju lekove i hranu. Vozače i automobile je obezbedila Gradska uprava Valjeva, tako da volonteri stižu u sve delove grada. Za snabdevanje starih i usamljenih ljudi na seoskom području su zaduženi predsednici Mesnih zajednica, kojima se prosleđuju kontakti i zahtevi njihovih zemljaka u udaljenim područjima.

Situacioni centar je do sada obezbedio pomoć na terenu za oko 80 ljudi. Za sada ima dovoljno volontera, a veliki broj je u pripravnosti u slučaju većeg broja zahteva.

Zloupotreba ovog broja ima retko i da bi se to sprečilo, pre izlaska na teren se proverava svaki zahtev i da li je pozivalac zaista stara i usamljena osoba, kojoj nema ko da pomogne.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.