Smanjene plate gradskim funkcionerima

Gradsko veće je na prvoj sednici, koja je juče održana, donelo odluku o smanjenju plata valjevskim funkcionerima. Plate su smanjene postavljenim i izabranim licima u organima grada Valjeva, pre svega gradonačelniku, zameniku gradonačelnika i predsedniku Skupštine, čime su otklonjene nepravilnosti na koje je svojevremeno ukazao Državni revizor. Pored “vodeće funkcionerske trojke”, manje plate će imati i zamenik predsednika Skupštine, članovi Gradskog veća koji su na stalnom radu, javni pravobranilac i njegov zamenik, kao i sekretar Skupštine grada, pomoćnik gradonačelnika, načelnik i zamenik načelnika Gradske uprave.

Novu Odluku o koeficijentima za obračun i isplatu plata izabranih i postavljenih lica i naknadama za rad u organima grada Valjeva donela je Komisija za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose na sednici održanoj 1. septembra, a članovi Gradskog veća su prihvatili novu Odluku o koeficijentima za obračun i isplatu plata postavljenih lica i za načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave Valjeva.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je pojašnjavajući razlog za umanjenje plata funkcionerima kazao dae najmanje što predstavnici novog rukovodstva mogu da urade je da na samom početku počnu od primene zakona upravo na sebi.

“Kao izabranici naroda ovu odluku donosimo sa željom da primerom pokažemo našu dobru volju, kao i solidarnost zbog teške situacije izazvane Korona virusom. I na kraju mislimo da su ovakve i buduće slične odluke Gradskog veća usko povezane sa moralom i zdravim razumom. Što se tiče činjenice da smo sednice Gradskog veća otvorili za medije prvi put, nakon nekoliko godina, kako sam i obećao u predizbornoj kampanji, znajte da će tako biti i ubuduće ukoliko se svi budemo pridržavali zakonom i moralom propisanih normi ponašanja na istima. Na ovaj način upravljaćemo po slovu zakona koje važi za sve, a kao nadgradnju svemu trudićemo se da svojim odlukama svima donesemo što veću dozu optimizma i vere u bolje sutra”, istakao je gradonačelnik Gojković.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.