SNS: Pet razloga koji Valjevo čine još boljim – Gasovod

Višedecenijski problem aerozagađenja u Valjevu šaljemo u prošlost. Zaključak Vlade Republike Srbije da se gasovod produži do gradske “Toplane” i “Krušika”, umnogome će doprineti rešavanju problema zagađenosti vazduha u Valjevu. Valjevci će konačno prodisati punim plućima – za Valjevo sutra!

Gas5

Problem kvaliteta vazduha je globalni problem i naša zajednička briga. Shodno tome, ne bežimo od problema, već se trudimo da preduzmemo mere koje će obezbediti kvalitetniji vazduh u našem gradu.

Gas6

Jedan od najbitnijih projekta za smanjenje aerozagađenja na kome radimo je gasovod Beograd- Valjevo-Loznica. U toku su radovi u Popučkama, gde su cevi postavljene do Privredne zone, tačnije do novih fabrika.

Gas4

Problem individualnih ložišta rešavamo i kroz subvencije za energetsku efikasnost. Do sada je subvencionisano oko 600 domaćinstava, ulagano je u šest osnovnih škola i četiri stambene zgrade, a u ovoj godini ćemo subvencionisati građane i nabaviti oko 500 kotlova.

Gas1

Uz pomoć Vlade Republike Srbije, rekonstruisali smo kotlarnicu u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“, a u poslednje tri godine smo uložili mnogo novca, kako bismo našim sugrađanima obezbedili čistiji vazduh. Od rekonstrukcije kotla u gradskoj „Toplani“, prelaska sa mazuta na komprimovani gas, proširenja toplovodne mreže i priključenje javnih ustanova – Zavoda za javno zdravlje, Nacionalne službe za zapošljavanje i Istorijskog arhiva. Uradili smo dve kontejnerske kotlarnice na komprimovani gas u Suvoborskoj ulici i u Novom naselju, a uskoro ćemo uraditi i treću kontejnersku kotlarnicu u Brđanima i time povezati OŠ „Milovan Glišić“ i vrtić.

Gas3

Nastavljamo dalje, a sve sa ciljem da značajno smanjimo zagađenje vazduha u Valjevu.

https://www.instagram.com/reel/C7Rc2RCtd2i/?igsh=eGcwYTk5cXdidnRy

Za čistiji vazduh, za Valjevo sutra!

GrO SNS Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply